ua en ru

Соціологи: У другий тур виборів мера Києва можуть пройти Кличко і Думчев

Згідно з результатами соціологічного дослідження, вибори у мери Києва пройдуть у два тури і, швидше за все, головними опонентами стануть Сергій Думчев і Віталій Кличко. Про це в понеділок, 12 жовтня, заявили експерти Інституту досліджень регіонального розвитку України на прес-конференції "Електоральні настрої киян жовтень 2015".

Соціологічне дослідження "Інституту досліджень регіонального розвитку України" свідчить про те, що лідером електоральних симпатій на виборах мера Києва з 16,4% залишається діючий мер Віталій Кличко.

При цьому, за словами керівника дослідницьких проектів "Інституту досліджень регіонального розвитку України" Віталія Мороза, зараз поступово набирають вагу політики та партії, що беруть участь у виборах мера і Київради вперше.

Соціолог прогнозує, що вибори мера Києва пройдуть у два тури і головна інтрига - хто з кандидатів набере спаринг з Віталієм Кличком. Дослідження показує, що найвищі шанси з 9,7% у Сергія Думчева ("Рух за реформи"). Третім йде Володимир Бондаренко ("Батьківщина") - 7,3 %.

Експерт додає, що інші кандидати на посаду міського голови Києва хоч і завоювали менше симпатій виборців, але також ще мають шанси поборотися за вихід у другий тур. За даними соціологів, майже половина киян (49%) досі не визначилися з власним вибором.

Всього, за даними Інституту досліджень регіонального розвитку України", було опитано 1001 респондента за квотною вибіркою, репрезентативною за віком, статтю і районом проживання. Похибка не перевищує 2,5%.