ua en ru

Суд зобов'язав Дніпропетровську облпрокуратуру почати розслідування проти Вілкула

Суд зобов'язав Дніпропетровську облпрокуратуру почати розслідування проти Вілкула Фото: Олександр Вілкул

Вілкула підозрюють у зловживанні владою на посаді голови Дніпропетровської ОДА

Жовтневий районний суд Дніпропетровська 16 жовтня зобов'язав обласну прокуратуру порушити кримінальне провадження проти Олександра Вілкула за підозрою у зловживанні службовим становищем. Про це адвокат Оксана Томчук написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська зобов'язав прокуратуру Дніпропетровської області порушити кримінальне провадження за нашою з Виталик Погосян спільною заявою проти Олександра Вілкула за ч.5 ст 191 та ( привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2ст.364( зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - пише адвокат.

За словами Томчук, мова, зокрема, йде про зловживання, вчинені Вілкулом під час роботи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, пов'язані з будівництвом надземного переходу на пр. ім. Газети Правда, реконструкцією даного проспекту та вимаганням неправомірної вигоди під час будівництва Дніпропетровського метрополітену.

Юрист нагадала, що санкції за цими статтями - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Оксана Томчук також повідомила, що жодна з інформаційних майданчиків міста не надала правозахисникам можливості провести прес-конференцію з цього питання. Тому, щоб надати детальну інформацію про злочини кандидата на посаду міського голови Дніпропетровська, вони призначили журналістам зустріч в приміщенні одного з місцевих ЗМІ (ТРК "Регіон") - сьогодні в 13.00.