ua en ru

Суд підтвердив законність результатів виборів мера Кривого Рогу

Програвший кандидат в мери Юрій Милобог не надав жодних підтверджень своїх заяв про нібито фальсифікації, і Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив йому в задоволенні позову про невизнання результатів виборів у Кривому Розі, передає "112 Україна".

"Скарги переможеного кандидата Юрія Милобога виявилися політичною грою. Семен Семенченко, Єгор Фірсов та інші нардепи з орбіти Коломойського видавали бажане за дійсне, говорячи про фальсифікації. А Єгор Соболєв був навіть публічно викритий міжнародними спостерігачами в маніпуляціях з інформацією. Вони міцно підставили керівників низки парламентських фракцій, які публічно підтримали Милобога", - сказав політолог Андрій Золотарьов.

Видання зазначає, що в результаті виборів мера Кривого Рогу перемогу здобув чинний міський голова Юрій Вілкул. Інформація про це розміщена на сайті ЦВК. За даними видання, під час виборів програвшим кандидатом Юрієм Милобогом не було подано жодної скарги та акта на дільничну, ні в районну комісію. І лише після оголошення результатів та приїзду ряду народних депутатів Милобог почав подавати скарги. При цьому скарги не підкріплені ні фото, ні відео матеріалами. Відзначається, що на деяких скарги, які подані в суд, Милобог навіть не поставив підпису.

"Розуміючи, що без доказів Милобог не виграє суд, Семенченко привіз в Кривий Ріг бійців батальйону Донбас, а до вечора вже з'явилася інформація про знайдених гранатах на площі, де вони розгорнули намети. Задача проста - максимально привернути до себе увагу", - підкреслив Золотарьов.

"Метою і судів, і провокацій є дестабілізація ситуації в цілому регіоні для шантажу президента в річницю Майдану. Аналогічні провокації розгортаються в Києві. Головне, щоб в Кривий Ріг не перетворився в гарячу точку і не була перейдена межа. Адже не випадково УВС Дніпропетровської області звернулася до жителів не брати участь у публічних акціях", - резюмував політолог.