ua en ru

"Свобода": Чутки про скасування реєстрації Мирного на пост мера Києва спрямовані на дезорієнтацію киян

Чутки про підготовку рішення про скасування реєстрації кандидата в мери Олександра Мирного є брудною технологією, спрямованою на дезорієнтацію киян. Про це заявили в прес-службі ВО "Свобода".

"У повідомленнях, опублікованих на інтернет-ресурсах, йдеться, що стосовно Олександра Мирного може бути відкрито кримінальне провадження з приводу подій 31 серпня. Це невипадково, оскільки Олександр Мирний, будучи заможною людиною, особисто вносив і допомагав вносити застави за політв'язнів, яких режим репресує. Так що порушення кримінального провадження щодо свободівця може бути особистою помстою Авакова, з пазурів якого видирають хлопців, вина яких лише в тому, що вони протестували проти змін Конституції на умовах Путіна", - йдеться у повідомленні "Свободи".

У партії підкреслюють, що анонсоване в ЗМІ скасування реєстрації Олександра Мирного стане підтвердженням неготовності влади до чесної боротьби.

Повідомляється, що тиск на Олександра Мирного є продовженням репресій щодо кандидатів від ВО "Свобода".

"Це черговий виток репресій влади проти "Свободи", які розпочалися в переддень виборчої кампанії. Сьогодні безпідставно заарештовані чи перебувають під домашнім арештом перші номера партії та активісти. Заарештований лідер "Свободи" у Київраду Юрій Сиротюк. Під домашнім арештом перебувають перші номери у списках: в київську обласну раду - Ігор Сабій, в Кіровоградську обласну раду - Ігор Степура, в Одеську облраду - Костянтин Василець, в Ужгородську міськраду - кандидат на посаду Ужгородського міського голови Едуард Леонов. Під заставою і постійним контролем за переміщенням - перший номер в Харківську міську раду, кандидат на посаду Харківського міського голови Ігор Швайка", - уточнюють у прес-службі.

Наголошується, що також проводяться постійні допити заступників голови ВО "Свобода", серед яких Анатолій Вітів, Олександр Сич, Ігор Янков і відповідальний за роботу з виборчими комісіями Олег Панькевич.

"Свобода" закликає киян не піддаватися на провокації, прийти на вибори і зробити свій усвідомлений вибір.

"Масові репресії, які сьогодні проводить влада проти "Свободи", не завадять участі партії у місцевих виборах і не зупинять нашої боротьби за соціальну і національну справедливість", - підкреслили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на джерела в Київському тервиборчкомі повідомили про підготовку документів для анулювання реєстрації кандидата на пост мера столиці від "Свободи" Олександра Мирного.