ua en ru

Тимошенко: "Батьківщина" ініціює новий закон про вибори та переобрання ЦВК

Партія "Батьківщина" виступає з ініціативою негайно розпочати в парламенті розробку нового системного Виборчого кодексу. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила лідер партії Юлія Тимошенко.

"Очевидно, що новий закон про вибори, застосований для виборів на місцевому рівні депутатів, голів міст, сільських та селищних рад, абсолютно непридатний для застосування надалі. На базі саме цього закону відбувся найбільший підкуп виборців по всіх регіонах, на базі цього закону перетворили вибори на суцільну корупцію", - зазначила вона.

У зв'язку з цим "Батьківщина" ініціює в парламенті розробку нового системного Виборчого кодексу, "який більше ніколи не застосовуватиме модель виборів, що продемонструвала свою повну корумпованість".

Окрім того, "Батьківщина", як зазначила Юлія Тимошенко, наполягає на переобранні складу ЦВК і його голови.

"ЦВК, а зокрема і голова, є нелегітимними. Півтора року тому вони мали бути переобраними. Як тільки Верховна Рада збереться на пленарне засідання, необхідно поставити питання про переобрання ЦВК, - сказала лідер "Батьківщини". - Збереження складу ЦВК на півтора року більше всупереч закону, Конституції означає замовний варіант фальсифікації. Це те, що мало би закінчитися разом із Революцією Гідності".

Лідер "Батьківщини" наголосила, що регіони сьогодні "кричать про тотальну фальсифікацію по всій Україні".

"Якщо ми зараз, як суспільство, як політики, закриємо очі та скажемо, що все відбулося добре, - це означатиме, що ми освятимо всі порушення, фальсифікації, політичну корупцію на довгі роки наперед. Ми не маємо права говорити, що все нормально, тому що є тисячі фактів, які цьому суперечать", - підсумувала Юлія Тимошенко.