ua en ru

Тимошенко: У нас є шанс мирним шляхом обрати гідне представництво громад

На сьогоднішніх виборах люди мають шанси мирним, нереволюційним шляхом обрати гідне представництво місцевих громад. Про це заявила журналістам лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко після голосування в Дніпропетровську, де вона взяла участь у місцевих виборах разом з чоловіком Олександром Тимошенком.

"Деякі київські політики говорять, що люди на місцевих виборах обирають команди для ремонту водопроводів та каналізацій. Це не відповідає дійсності: сьогодні громади обирають свою владу", - сказала вона.

За словами Тимошенко, сьогодні є шанс зробити так, "щоб реформи пішли знизу, з міст, селищ, сіл".

"У той час, коли центральна київська влада провалила свої реформи, коли вона веде країну в абсолютно невірному напрямку, коли шокова реформа, шокова терапія виявилися глибоко помилковими, в нас зараз є один мирний нереволюційний шлях - обрати гідне представництво громад. І це наше завдання!" - наголосила голова партії.

Політик упевнена, що в разі обрання сильних команд на місцях вини зможуть примусити центральну владу "змінити курс, який довів сьогодні країну до такого відчаю".

Лідер "Батьківщини" закликала не допустити на цих виборах монополії однієї політичної сили.

Тимошенко також звернула увагу, що на цих виборах буде вирішуватися доля землі сільськогосподарського призначення.

"З 1 січня 2016 року може бути два варіанти. Один варіант, коли сільськогосподарську землю почнуть продавати з молотка, або другий, коли ми захистимо наш останній безцінний скарб. Земля не може продаватися з молотка! І тому сьогодні треба обрати дуже сильну, незалежну від київської влади команду, яка зможе реально захистити сільськогосподарську землю", - зазначила лідер фракції.

Народний депутат додала, що земля - "це справжнє багатство, яке дасть нам справжнє відродження".

Юлія Тимошенко також закликала людей правильно обирати представників громади: "І тоді в Україні буде все добре, так як ви хочете! У нас є всі шанси все змінити".