ua en ru

Центр "Всеукраїнський соціологічний союз": В Київраду з новачків проходить Партія місцевого самоврядування

Центр "Всеукраїнський соціологічний союз" озвучив результати опитування киян щодо їхніх електоральних симпатій на виборах міського голови столиці та депутатського корпусу Київської міської ради 25 жовтня 2015 року. Сюрприз нинішньої передвиборної гонки - "Рух за реформи" Сергія Думчева не долає 5% бар'єр, а з новачків в Київраду потрапляє лише Партія місцевого самоврядування, передають українські ЗМІ з посиланням на результати дослідження.

Соціологічне опитування проводилося з 12 по 25 жовтня поточного року методом поквартирного і прямого опитування киян (у тому числі і при виході проголосували жителів Києва з виборчих дільниць 25 жовтня 2015 року).

Респондентам було задано два питання: "За кого ви проголосуєте на виборах мера Києва?" і "За яку політичну партію ви проголосуєте на виборах депутатів Київської міської ради?".

Згідно з результатами опитування, перше місце серед претендентів на посаду міського голови Києва за Віталієм Кличком. Втім, за нього готові проголосувати 15,6% опитаних респондентів, тоді як для перемоги в першому турі Кличку необхідно набрати більше 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Другу позицію, згідно з результатами опитування, займає колишній мер Києва Олександр Омельченко ("Єдність"), за якого готові проголосувати 9,6% киян.

Третє місце з результатом 8,4% за Бориславом Березою ("Партія рішучих громадян"), який обходить в рейтингах Сергія Думчева ("Рух за реформи"). За Думчева готові віддати свої голоси 7,9% респондентів.

Замикає першу п'ятірку голова ради Політичної партії місцевого самоврядування Олександр Кондрашов. Він поступається Думчеву всього 1% - 7,8%.

Результати соціологічного дослідження з питання: "За кого ви проголосуєте на виборах мера Києва 25 жовтня 2015 року"

Кандидаты на пост городского головы Киева

Партийность

Результат (%)

1

Кличко Виталий Владимирович

ПП "Блок Петра Порошенка "Солідарність"

15,6

2

Омельченко Александр Александрович

Українська партія "Єдність"

9,6

3

Береза Борислав Юхимович

ПП "Партія рішучих громадян"

8,4

4

Думчев Сергей Александрович

ПП "Рух за реформи"

7,9

5

Кондрашов Александр Николаевич

ПП "Партія місцевого самоврядування"

7,8

6

Гусовский Сергей Михайлович

ПП "Об'єднання "Самопоміч"

6,4

7

Бондаренко Владимир Дмитриевич

ПП "ВО "Батьківщина"

6,2

8

Монтян Татьяна Николаевна

ПП "Спільна дія"

4,5

9

Корбан Геннадий Олегович

ПП "Українське об'єднання патріотів "УКРОП"

3,8

10

Мирный Александр Борисович

ПП "Всеукраїнське об'єднання "Свобода"

3,5

Відповіді киян на питання: "За яку політичну партію ви проголосуєте на виборах депутатів Київської міської ради 25 жовтня 2015 року?", зафіксували, що з новачків київських виборів у столичну міськраду проходить лише Партія місцевого самоврядування, набираючи 5,7% голосів.

Як не парадоксально, "Рух за реформи" Сергія Думчева не долає 5% бар'єр, незважаючи на масовану агітаційно-рекламну кампанію. Партії довіряють лише 4,7 % опитаних киян.

В цілому, до Київради проходять "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 25,5%, ВО "Батьківщина" - 15,7%, "Самопоміч" - 11,2%, Партія рішучих громадян - 8,7%, "Єдність" - 5,9% і Партія місцевого самоврядування - 5,7%.

Результати соціологічного дослідження з питання: "За яку політичну партію ви проголосуєте на виборах депутатів Київської міської ради 25 жовтня 2015 року?"

Политическая партия

Результат %

1

Блок Петра Порошенка "Солідарність"

25,5

2

"Батьківщина"

15,7

3

"Самопоміч"

11,2

4

Партія рішучих громадян

8,7

5

"Єдність"

5,9

6

Партія місцевого самоврядування

5,7

7

"Рух за реформи"

4,7

8

"Наш край"

4,6

9

Радикальна партія Олега Ляшка

4,4

10

"Свобода"

3,3

Дослідження проведене Центром "Всеукраїнський соціологічний союз" в період з 12 по 25 жовтня 2015 року на території міста Києва. Соціологічна вибірка здійснена шляхом систематичного (механічного) відбору. Опитано 15,5 тис. респондентів. Дослідження проводилося методом поквартирного опитування "face - to - face" за місцем постійного проживання респондентів і методом прямого опитування на вулицях столиці, в тому числі і в день голосування на виході з виборчих дільниць. Статистична похибка дослідження становить +/- 2,3%.