ua en ru

Виборчий процес в об'єднаних громадах стартує 8 вересня, - ЦВК

Виборчий процес в об'єднаних громадах стартує 8 вересня, - ЦВК Фото: місцеві вибори в Україні

До призначення інших перших місцевих виборів Центрвиборчком повернеться після 25 жовтня

Центральна виборча комісія України оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад 159 об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних і міських голів. Таке рішення було прийнято на засіданні Центрвиборчкому сьогодні, 7 вересня, повідомили у прес-службі ЦВК.

Як зазначається, до ЦВК надійшли звернення Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської обласних держадміністрацій щодо прийняття рішення про призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у зв'язку з утворенням у зазначених областях об'єднаних територіальних громад.

Розглянувши зазначені звернення, ЦВК встановила, що вони надійшли в установлений термін і відповідають вимогам законодавства України (крім звернення Тернопільської ОДА в частині, що стосується прийняття рішення про призначення перших виборів депутатів Хоростківської міської, Вишнівецької та Товстенської селищних рад об'єднаних територіальних громад та відповідних міського, селищних голів).

Таким чином, ЦВК призначила на 25 жовтня 2015 р. перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних і міських голів і оголосила з 8 вересня 2015 р. початок виборчого процесу перших зазначених місцевих виборів. Вибори пройдуть у 85 об'єднаних територіальних громадах зазначених областей.

"Питання призначення інших перших місцевих виборів можуть розглядатися Центральною виборчою комісією тільки після закінчення виборчого процесу чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 вересня в Україні стартувала виборча кампанія з місцевих виборів. Центрвиборчком сформував 640 тервиборчкомів на місцеві вибори.

Як повідомлялося, 4 вересня Президент України Петро Порошенко підписав закон про участь об'єднаних територіальних громад у виборах.