ua en ru

ЦВК скасувала рішення про розпуск 6 комісій у Кривому Розі

ЦВК скасувала рішення про розпуск 6 комісій у Кривому Розі Фото: голова ЦВК Михайло Охендовський

Центрвиборчком скасував і визнав такими, що суперечать законодавству, низку постанов Криворізької комісії

Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала постанову міськвиборчкому Кривого Рогу про зміну складу ряду районних комісій на спецділянках від 30 листопада 2015 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК.

"Повноважним складом Жовтневої, Дзержинської, Довгінцевської, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської районних у місті Кривий Ріг виборчих комісій є склад цих комісій, сформований Криворізькою міською виборчою комісією до прийняття нею постанови від 30 листопада 2015 року №175", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Центрвиборчком скасував і визнав такими, що суперечать законодавству, низку постанов Криворізької комісії.

"Криворізька міська виборча комісія, розглянувши скаргу Милобога Ю.В. та додані до неї матеріали, 4 грудня 2015 року о 19 годині 52 хвилини прийняла постанову № 183 "Про скаргу кандидата на посаду Криворізького міського голови Милобога Юрія Валерійовича на протиправні дії районних у місті Кривому Розі виборчих комісій, зареєстровану в Криворізькій міській виборчій комісії Дніпропетровській області 02.12.2015 р. за вх. № 915", якою задовольнила вказану скаргу та скасувала постанови Довгинцівської районної у місті Кривому Розі виборчої комісії від 30 листопада 2015 року № 126, Дзержинської районної у місті Кривому Розі виборчої комісії від 1 грудня 2015 року № 61, Саксаганської районної у місті Кривому Розі виборчої комісії від 1 грудня 2015 року № 57, Жовтневої районної у місті Кривому Розі виборчої комісії від 1 грудня 2015 року № 124, Тернівської районної у місті Кривому Розі виборчої комісії від 1 грудня 2015 року № 58, Центрально-Міської районної у місті Кривому Розі виборчої комісії від 1 грудня 2015 року № 55", - йдеться у повідомленні.

ЦВК також звернула увагу Криворізької міської виборчої комісії на необхідність неухильного дотримання вимог законодавства.

Нагадаємо, 30 листопада Криворізька Міська виборча комісія припинила повноваження 6 районних комісій за грубі порушення закону про вибори, які були встановлені рішенням апеляції.