ua en ru

"Укроп" вимагає від ЦВК не здійснювати протиправного втручання у виборчий процес в Маріуполі

Близько 200 активістів партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" з Києва та Маріуполя пікетують ЦВК з вимогою не здійснювати протиправного втручання у виборчий процес в Маріуполі. Про це заявили представники партії.

"Ми приїхали сюди, щоб висловити протест проти того, що відбувається на виборах в Маріуполі. У нас є чіткі вимоги до ЦВК: припинити втручатися в процес виборів в Маріуполі, адже своїми діями ЦВК свідомо чи несвідомо заважає їх проведенню", - заявив керівник місцевого виборчого штабу партії УКРОП Денис Гаврилов.

Він пояснив, що з моменту створення ТВК в Маріуполі склад комісії вже двічі змінювався повністю, а частково - тричі, і два рази міняли її голову. "ЦВК такими систематичними діями сприяють зриву виборів у Маріуполі", - підкреслив Гаврилов.

Він також нагадав, що два дні тому зі складу ТВК без поважних причин були виведені 7 представників демократичних сил, а у складі комісії представники "Опоблоку", комуністів і інших партій прийняли рішення про друк бюлетенів на підприємстві, афільованому з Рінатом Ахметовим. "Ми зараз фіксуємо грубі порушення під час друку бюлетенів, а правоохоронці нічого не роблять", - додав Гаврилов.

Крім того, він повідомив, що міська виборча комісія розташовується в приміщенні, що належить одному з кандидатів на місцевих виборах, і там ведуться незаконні зйомки і прослуховування. При цьому міліція "грає повністю на стороні "Опоблоку".

"Ми вимагаємо, щоб Центрвиборчком дотримувався законів, Конституції і забезпечував рівноправність усіх учасників виборчого процесу", - заявив Гаврилов. - Ми хочемо, щоб у Маріуполі вперше в історії України відбулися чесні і незалежні вибори".

У свою чергу, лідер партії УКРОП Геннадій Корбан під час пікету заявив, що влада "зливає" Опоблоку "не тільки Донбас, а й Дніпропетровщину, Запоріжжя, Херсон, Одесу і весь схід України". "Я вважаю, що це неприпустимо, і люди, які гинули на Майдані і продовжують гинути на фронті, ніколи цього не пробачать - ні президенту, ні його правлячій партії", - сказав Корбан.

"Пан Охендовський, ставленик Януковича, нагороджений орденами та почесними званнями, тепер втілює в життя інтереси партії "Солідарність". Ми хочемо попередити Охендовського, що він нікуди не втече з країни і йому доведеться відповідати за все", - зазначив Корбан.

Активісти провели імпровізовану люстрацію голови ЦВК, кинувши манекен з портретом Охендовського в сміттєвий бак. А потім активісти разом з народними депутатами Віталієм Купрієм, Валентином Дідичем і Андрієм Денисенком пройшли в приміщення ЦВК для особистої зустрічі з керівництвом виборчої комісії.

"Укроп" вимагає від ЦВК не здійснювати протиправного втручання у виборчий процес в Маріуполі"Укроп" вимагає від ЦВК не здійснювати протиправного втручання у виборчий процес в Маріуполі"Укроп" вимагає від ЦВК не здійснювати протиправного втручання у виборчий процес в Маріуполі