ua en ru

В "Укропі" заявляють про організацію конкурентами в Бердянську контролю явки виборців

Кандидат у мери міста Бердянськ (Запорізька область) від "Українського об'єднання патріотів - Укроп" Роман Синиця заявляє, що його конкурент на виборах організував контроль явки виборців. Про це повідомили в прес-службі політсили, передають українські ЗМІ.

Як пояснив Роман Синиця, це зроблено для того, щоб активізувати електорат, який змушений буде підтримати кандидата в мери міста від партії "Наш край" Володимира Чепурного.

"У нас в місті запущена така інноваційна технологія контролю явки виборців. Є певна сітка, розроблена фахівцями кандидата Чепурного, якого підтримує народний депутат Олександр Пономарьов, який володіє кількома підприємствами в місті", - сказав кандидат від "Укропу".

Він розповів, що перед днем голосування співробітники підприємств надали дані людей, які прийдуть голосувати за кандидата в мери Чепурного.

"Є інформаційний центр, який обробив дані про людей, списки яких були надані, їхні паспортні дані, прописка. Кожній людині з цього списку дали штрих-код і зробили картки. Видали цьому співробітнику картки персонально на кожну людину, інформацію про які він надав. Зараз у місті проходить типу екзит-пол. Люди після голосування виходять і кидають ці картки в урни зі штрих-кодами. Це система фіксації того, хто прийшов на вибори", - пояснив Роман Синиця.

Кандидат у мери зазначив, що на сьогоднішній день люди не вірять у зміни, що призведе до низької явки на цих виборах.

"А по сітці прийде дуже багато людей. Якщо всього близько 90 тис. виборців у місті, явка складе близько 30-40 тис. виборців, а близько 20 тис. тільки по сітці прийде. Виходить, що сітка накриває половину виборців. І вони все одно будуть голосувати за Чепурного, тому що люди совісні: пообіцяв, значить, проголосую", - сказав Роман Синиця.

Крім того, він заявив, що в день голосування у Бердянську вже зафіксовані так звані "каруселі".

Кандидат повідомив, що його команда готує заяву в міліцію у зв'язку із зафіксованими фактами порушень.

Він також зазначив, що на поточний момент люди в Бердянську активно голосують.