ua en ru

Вілкул: у Дніпропетровській міськраді сформована стійка більшість за розвиток міста

Проведені переговори практично з усіма політсилами, а в Дніпропетровській міськраді сформована стійка більшість за розвиток міста. Про це заявив кандидат в мери Дніпропетровська Олександр Вілкул в ефірі телеканалу "Інтер".

"У нас проведені переговори практично з усіма політсилами, окрім радикальних, які виступають за розкол і війну. У Дніпропетровській міськраді сформована стійка більшість за розвиток міста. І я, якщо люди довірять мені право стати мером, абсолютно відкритий до співпраці з усіма конструктивними силами", - заявив Вілкул.

"Так, кожна політсила, яка пройшла, представляє свого виборця зі своїми поглядами, але коли справа доходить до принципових моментів, скажімо, до голосування за збільшення надбавок бюджетникам (вчителям і лікарям) - розбіжностей бути не повинно. Це питання розвитку міста", - додав він.

Вілкул переконаний, що "завдання мера - зробити так, щоб нова міськрада Дніпропетровська працювала на благо городян, а не стала трибуною для порожніх політичних конфліктів".

"Розвиток міста, соціальна підтримка - це те, що, на моє абсолютне переконання, має об'єднувати всі конструктивні політичні сили", - додав кандидат у мери.

Як приклад конструктивної консолідації міських політсил Вілкул навів ситуацію, коли і Блок Петра Порошенка, і "Батьківщина", "Опозиційний блок", і "Самопоміч" виступили, за його словами, проти відвертих фальсифікацій з боку "Укропу" і "Відродження" при підрахунку голосів в міськраду в Бабушкінському районі Дніпропетровська. За його словами, спроба фальсифікації була зроблена класичним рейдерським методом - за допомогою підроблених печаток і підроблених підписів. Вілкул зазначив, що протестуючи проти такого свавілля, "Самопоміч" навіть перекрила проспект імені Газети "Правда" у Дніпропетровську: "Проти виступили всі, кому реально важливі інтереси своїх виборців. Інтереси людей".

"Думаю, що дуже показовим буде питання про перейменування міста: за законом, його потрібно розглянути до кінця листопада. Тоді всі побачать, хто реально - за захист інтересів дніпропетровців, а хтось просто кричав порожні передвиборні обіцянки. Ми будемо ставити в цьому питанні крапку. Ім'я міста має бути збережене. Нехай воно називається на честь Святого Петра на Дніпрі. Ключова мета мера - це розвиток економіки: оживити її, щоб забезпечити відновлення підприємств і відкриття нових. Люди повинні мати стабільну роботу і зарплату", - резюмував Вілкул.