ua en ru

Вілкул запросив Бориса Філатова на теледебати

Народний депутат України, кандидат на пост мера Дніпропетровська Олександр Вілкул запросив Бориса Філатова на телевізійні дебати. Про це Вілкул написал на сторінці в Фейсбук.

"На жаль, моїм опонентам вдалося змінити порядок денний з господарського на політичний. Але ми з вами є свідками багатьох прикладів, коли політизація виборчої кампанії нагнітала ситуацію, розколювала суспільство і відкидала його в розвитку на багато років назад. Ненависть не може бути основою для будівництва, а я хочу будувати, я хочу обговорювати з городянами те, яким буде наше місто в осяжному майбутньому. Я наполягав на тому, що саме це повинно бути основою мерської кампанії. Я не сильний в риториці образ і звинувачень, і я завжди підкреслював, що я господарник, а не політик. Емоції вляжуться, і завтра ми опинимося перед необхідністю керувати надважким міським господарством. Тому, щоб городяни побачили, хто з нас реально відповідає цим вимогам, я запрошую Бориса Філатова на телевізійні дебати", - заявив Вілкул.

Він вважає, що перший тур виборів у Дніпропетровську "залишив після себе багато питань".

"Але я хотів би сьогодні говорити не про ті проблеми, що вже відійшли в історію. Я публічно звертаюся до свого конкурента у другому турі виборів Бориса Філатова із закликом - спробуйте зі своєю командою провести хоча б ці три останні передвиборні тижні дійсно чесної та конструктивної конкурентної боротьби, без чорних технологій, провокацій і підкупів. В першу чергу це буде проявом справжньої поваги до всіх городян - виборців", - заявив Вілкул.

Кандидат на посаду мера Дніпропетровська зазначив, що "люди хочуть почути від кандидатів не нескінченні звинувачення і гасла, а детальне обговорення тих чи інших аспектів майбутнього розвитку міста".

Він зазначив, що для дебатів повинен побут вибраний нейтральний телеканал: "Немає сенсу йти на 1+1 або 2+2, які як і Філатов, пов'язані з групою "Приват" і можуть йому підіграти. Для чесності та відкритості дебати повинні проходити в прямому ефірі. Крім того, вони повинні проходити у Дніпропетровську. Навіщо їхати в Київ, щоб пропонувати шляхи виходу з кризи та вирішення актуальних проблем нашого міста?".