ua en ru

Вілкул: Я йду в мери, щоб повернути Дніпропетровську колишню могутність і славу

Вілкул: Я йду в мери, щоб повернути Дніпропетровську колишню могутність і славу Фото: Народний депутат Олександр Вілкул

Вілкул має намір балотуватися у мери Дніпропетровська

Народний депутат Олександр Вілкул заявив про рішення балотуватися на посаду мера Дніпропетровська. Про це повідомив кореспондент РБК-Україна.
"Дніпропетровськ повинен стати точкою єдності і примирення, прикладом розвитку для всієї України. У нашого міста - колосальний потенціал. Ми реалізували багато проектів, більшість з них зупинені цією владою. Ми не тільки відновимо проекти завершити розпочате, але і реалізуємо нові. Зроблено чимало, але належить зробити ще більше. Я йду в мери, щоб зберегти Дніпропетровську ім'я, повернути йому колишню могутність і славу", - заявив Вілкул.
Своїми пріоритетами як мера Дніпропетровська він поставив відновлення промисловості міста, забезпечення городян робочими місцями, стабілізацію тарифів у ЖКГ, ремонт доріг, будинків, розвиток освіти і охорони здоров'я, захист і підтримку жителів міста.
"Завдання побудувати сучасне європейське місто, в якому комфортно жити. У 2010 році, будучи губернатором, я поставив саме таку мету. По всім цим напрямкам у 2010-2013 роках ми досягли великих результатів, взявшись за вирішення гострих питань у житті міста й області", - підкреслив Вілкул.
За його словами, протягом чотирьох років були забезпечені стабільні тарифи на ЖКГ і ціни на продукти. Середній рівень заробітної плати в регіоні з 2010 по 2013 рік виріс майже в два рази - з 1963 до 3312 грн., а на підприємствах базових галузей економіки (металургія, машинобудування) середня зарплата перевищила 4 тисячі, а на багатьох і 5 тисяч гривень в місяць. І це при стабільному курсі 8 грн. за долар. Заборгованість по зарплаті була скорочена майже в 11 разів (з 78,9 млн. грн. до 7,8 млн. грн.). В області було забезпечено зростання промислового виробництва - з 2010 по 2012 рік він склав + 24%.
Вілкул нагадує, що активно розвивалася інфраструктура. Було введено в експлуатацію багато нових об'єктів, у тому числі дитячих садків, медичних закладів, об'єктів ЖКГ. В числі важливих об'єктів Дніпропетровська - перша черга об'їзної дороги Дніпропетровська, Перинатальний центр, міський онкоцентр, Льодова арена, Парк ракет, дитячі майданчики і спортивні комплекси.
Крім цього, за його словами, було збудовано і капітально відремонтовано понад 6 млн. кв. м доріг. Зокрема, в Дніпропетровську відремонтовано Запорізьке шосе, вул. Космічна, Набережна ім. Леніна, Наб. Перемоги, пр. Петровського, вул. Героїв Сталінграда, Шмідта, пр. ім. Газети «Правда», проспект Кірова, вул. Маршала Малиновського, Дзержинського, Бурштинова тощо Гагаріна. На всіх цих дорогах був проведений капітальний ремонт з благоустроєм прилеглих територій. У місті з'явилися затишні сквери для відпочинку городян - набережна на Сонячному, сквер і площа біля облради, на Червоному Камені і т. д.
"Тим не менш, у міста залишається цілий ряд проблем, і ще багато чого належить зробити. Це стосується повернення капітального (в три шари) ремонту доріг, необхідно добудувати об'їзну і добудувати метро, а також модернізації транспортної інфраструктури міста, муніципального парку автобусів великої місткості, забезпечення безпеки на сучасному рівні. Безперечно, ключовим питанням є ЖКГ. Це стосується і впровадження енергозберігаючих технологій, ремонту доріг, і, звичайно ж, відновлення справедливості у сфері тарифів та цін за послуги. А також подальший благоустрій міста", - сказав Вілкул.
Про своє висунення він повідомив під час презентації проектів реконструкції однієї з центральних площ міста.