ua en ru

Вперше у місцевих виборах не будуть брати участь комуністи, - Петренко

Вперше у місцевих виборах не будуть брати участь комуністи, - Петренко Фото: міністр юстиції України Павло Петренко

ЗУ "Про місцеві вибори" передбачає, що у виборчому процесі не можуть брати участь місцеві організації партій, щодо яких прийнято рішення про невідповідність вимогам закону про декомунізацію

Вперше у місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня 2015 р., не буде брати участь Комуністична партія України (КПУ). Про це написав міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці в Facebook.

"Цьогорічні місцеві вибори стануть першими виборами без привида комунізму. Ця новина через велику кількість інших подій фактично залишилася непоміченою, але вона є вкрай важливою для суспільства", - зазначив міністр.

Він також нагадав, що Закон України "Про місцеві вибори" передбачає, що у виборчому процесі не можуть брати участь місцеві організації партій, щодо яких прийнято рішення про невідповідність вимогам закону про декомунізацію. Так само закон вимагає від тервиборчкомів відмовляти в реєстрації кандидатам від таких політичних сил.

"Це значить, що представникам даних політичних сил дорога на вибори зачинена, а Україна нарешті зможе розпрощатися зі своїм комуністичним минулим", - зазначив Петренко.

Друзі!Напередодні Центральна виборча комісія розмістила на своєму сайті офіційний перелік політичних сил, які беруть у...

Posted by Павло Петренко on 22 вересня 2015 р.

Нагадаємо, 24 липня 2015 р. міністр юстиції України Павло Петренко підписав рішення про заборону всім комуністичним партіям брати участь у виборчих процесах в країні.

18 вересня 2015 р. Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд позову Міністерства юстиції України про заборону Комуністичної партії України по суті.