ua en ru

На виборах Президента Білорусі достроково проголосували 4,49% громадян

На виборах Президента Білорусі достроково проголосували 4,49% громадян Фото: вибори в Білорусі

Основне голосування на виборах Президента Білорусі пройде 11 жовтня, однак виборці вправі достроково віддати голос за свого кандидата, якщо в день виборів не зможуть перебувати за місцем реєстрації

У перший день дострокового голосування на виборах Президента Білорусії проголосували 4,49% виборців. Про це повідомляється на сайті Центрвиборчкому країни.

Дострокове голосування триватиме до 10 жовтня включно. Основний день виборів, 11 жовтня. ЦВК Білорусі зареєструвала чотирьох кандидатів для участі в президентських виборах. Ними стали чинний глава республіки Олександр Лукашенко, лідер Ліберально-демократичної партії Білорусі Сергій Гайдукевич, лідер Білоруської патріотичної партії Микола Улахович і активістка кампанії "Говори правду" Тетяна Короткевич.

Як йдеться у повідомленні, у Берестської області 6 жовтня проголосувало 5,04% виборців, у Вітебській - 5,11%, Гомельської - 4,03%, Гродненській - 3,84%, Мінській - 4,61%, Могилевської - 4,04%, у Мінську - 4,62%.

згідно з білоруським законодавством, виборець, який не має можливості в день виборів перебувати за місцем свого проживання, має право достроково віддати голос за свого кандидата на загальних дільницях для голосування, яких в країні та за її межами утворено майже 6,13 тисячі. Офіційного підтвердження причин неможливості прийти на голосування безпосередньо в день виборів не потрібно.

Ділянки в ці дні працюватимуть з 10.00 до 14.00 та з 16.00 до 19.00 (за місцевим часом). Дострокове голосування не проводиться на дільницях для голосування, утворених в санаторіях, профілакторіях, будинках відпочинку, лікарнях та інших організаціях охорони здоров'я, що надають медичну допомогу в стаціонарних умовах.

Всього в списки для голосування на виборах Президента Білорусії включено трохи менше 7 мільйонів виборців.

Як раніше повідомляла глава ЦВК Лідія Єрмошина, дострокове голосування у білорусів є популярною формою волевиявлення, зазвичай голосують достроково близько 30% виборців.

Нагадаємо, в Білорусі почалося дострокове голосування.