ua en ru

Вибори мера Києва: хід подій другого туру

Вибори мера Києва: хід подій другого туру Фото: вибори мера Києва

Другий тур виборів мера Києва, як і в інших великих містах України, відбудеться вже в цю неділю, 15 листопада. На сайті Центральної виборчої комісії були опубліковані результати виборів в Києві по першому туру голосування, згідно з якими у фінал боротьби за крісло голови міста вийшли Віталій Кличко від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" і Борислав Береза від партії "Ришучи громадяны".


Під час голосування з Кличком на виборчій дільниці стався інцидент

Віталій Кличко прийшов на виборчу дільницю разом з братом і дружиною. Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, коли Кличко вже стояв біля урни для голосування, до нього підійшла дівчина і, оголивши груди, почала скандувати "Сутенер!" Співробітники правоохоронних органів спробували її затримати, однак вже на вулиці дівчина вирвалася і втекла. У свою чергу Кличко, на вопорос журналістів про його враження від цієї "акції протесту", відповів: "Красива дівчина".

Незабаром після події до виборчої дільниці приїхала поліція. Після того, як дівчина втекла, вона, за словами поліцейського, як і раніше залишалася на території ліцею, де знаходиться ділянка. Повідомляється, що згодом вона була доставлена в райуправління Поліції, де на неї складуть адмінпротокол за ст. 173 - дрібне хуліганство.

Вибори мера Києва: хід подій другого туру

Фото: учасниця інциденту з Віталієм Кличком

Журналісти вже очікують прибуття Кличка на виборчу дільницю

На дільниці №800615, де повинен проголосувати Віталій Кличко, вже проголосували 335 виборців з 2324 зареєстрованих, повідомляє кореспондент РБК-Україна. Спостерігач від Кличко каже, що явка на цей момент під час першого туру була практично ідентична. Зазначимо також, що під час першого туру на цій ділянці Кличко отримав більше 40%, другим був Гусовський, а третім - Береза.

До запланованого прибуття Кличко на ділянку ще годину, але журналісти вже вишикувалися в очікуванні чинного мера столиці.

Вибори мера Києва: хід подій другого туру

Фото: журналісти очікують Кличка

Борислав Береза проголосував на виборах мера Києва

Кандидат у мери Києва Борислав Береза вже взяв участь у другому турі голосування. Він зазначив, що його штаб порушень не зафіксував.

"Ні. На даний момент поки що немає нічого. Якщо тільки на одній ділянці - людина голосував...вірніше, не голосував, а обдзвонював виборців і говорив, за кого їм слід голосувати. Це єдине було. Але він...знаєте як, це маргінал, який абсолютно не системна людина", - сказав Береза.

Вибори мера Києва: хід подій другого туру

Фото: Борислав Береза

Виборча дільниця, де буде голосувати Береза, знаходиться в колишньому нічному клубі

Ділянка 800387 в Дніпровському районі Києва, на якому буде голосувати кандидат у мери столиці Борислав Береза, знаходиться в колишньому нічному клубі (бульвар Перова, 2) на танцполі. Зараз, кажуть місцеві, тут періодично проходять різні виставки.

Вибори мера Києва: хід подій другого туру

Фото: виборчу дільницю в колишньому нічному клубі

На одній з виборчих дільниць секретар відсутній

Як передає кореспондент РБК-Україна, на ділянці 800395 Дніпровського району Києва секретар відсутній. Повідомляється, що напередодні другого туру виборів штаб змінив секретаря комісії, проте у списках ТВК він відсутній.

Київські школярі з-за виборів відпочиватимуть три дні

У понеділок, 16 листопада, в київських школах, на базі яких будуть розміщені виборчі дільниці, не будуть проводитися заняття.

"У більшості навчальних закладів знаходяться виборчі дільниці. А в деяких великих школах навіть 2-3 виборчих ділянки.

Відповідно, на час виборів кабінети шкіл закриваються. Щоб не заважати виборчому процесу, підрахунку голосів, прийнято рішення, що там, де є навчальний процес, 16 листопада заняття не проводитимуться", - заявила директор департаменту освіти, науки, молоді та спорту КМДА Олена Фиданян.

Перший тур виборів мера

До оголошення підсумків першого туру виборів, було складно спрогнозувати хто складе конкуренцію безперечного лідера голосування Віталію Кличку. Діючий мер Києва, згідно з екзит-полами та попередніми результатами, отримував близько 40% голосів виборців, однак у трьох кандидатів був незначний відрив у кількості набраних голосів.

Так, Кличко, набирав 38,4% голосів, Сергій Гусовський від партії "Самопоміч" - 9,2%, Борислав Береза - 8,5%, а Володимир Бондаренко - 8%. Разом з тим, за екзит-полами штабу БПП, Віталій Кличко набирав 40,4%голосів, Володимир Бондаренко - 9,8%, Борислав Береза - 9,7%, а Сергій Гусовський - 8,7%.

Проте, згідно з офіційними результатами виборів в Києві, переможцями першого туру виборів Віталія Кличка (40,57%) і Борислава Березу (8,84%). Третє і четверте місце зайняли Олександр Омельченко та Володимир Бондаренко, які набрали 8,46% і 7,86% відповідно.

Також читайте нашу статтю "Сергій Думчев: звідки в "носорога" шкура"