ua en ru

Вибори не відбудуться 65% дільниць Донецької обл. і 70% Луганській обл., - ЦВК

Вибори не відбудуться 65% дільниць Донецької обл. і 70% Луганській обл., - ЦВК Фото: ЦИК

У ЦВК розповіли, в якому випадку можна провести вибори на окупованих територіях

Місцеві вибори 2015 р. не відбудуться у 65% виборчих дільниць Донецької області і 70% - Луганської області. Про це під час брифінгу заявив заступник керівника секретаріату ЦВК Сергій Дубовик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вибори не можуть бути призначені і організовані у зв'язку з окупацією території та неможливість проведення виборів на 1 тис. 213 виборчих дільницях, що становить приблизно 50% виборчих дільниць на території області", - сказав він.

У той же час Дубовик підкреслив, що у лінії бойового зіткнення в Донецькій області не будуть проведені вибори в 349 ділянках.

"У зв'язку з наближенням до лінії бойового зіткнення неможливо провести вибори на 349 виборчих дільницях Донецької області або 15%", - зазначив він.

Також, він повідомив, що в Луганській області не будуть проведені вибори на 63% виборчих дільницях.

"Не призначені вибори на 930 виборчих дільницях, списки яких включено 1 181 418 виборців, що становить 63% виборчих дільниць. У зв'язку з наближенням до лінії дотику до бойового зіткнення на території Луганської області неможливо провести вибори на 103 виборчих дільницях, що є підконтрольні уряду України, що становить 7% виборчих дільниць", - сказав він.

У той же час заступник голови ЦВК Андрій Магера уточнив, що вибори на підконтрольних бойовикам територіях можуть відбутися лише за певних умов.

"Можливі лише в тому випадку, якщо буде виконано велику кількість умов. І повернення під контроль офіційного Києва, і складання зброї, і відведення військ, закриття кордону, створення умов для дотримання засад і принципів виборчого процесу. Дуже багато умов повинно бути виконано. І я думаю, ми зараз можемо говорити виключно про якійсь віддаленій перспективі, а не найближчій перспективі, більш близькому часу", - сказав Магера.

Нагадаємо, місцеві вибори не будуть проводитися у 125 населених пунктах Донецької та 146 Луганської області.