ua en ru

Золотарьов: Філатов готує "торпедну атаку" на виборах мера Дніпропетровська

Золотарьов: Філатов готує "торпедну атаку" на виборах мера Дніпропетровська

Кандидат на пост мера Дніпропетровська Борис Філатов готує "торпедну атаку" на виборах. Про це заявив політолог Андрій Золотарьов, коментуючи можливість виникнення провокацій під час виборів у Дніпропетровську 15 листопада, передають українські ЗМІ.

"Підходить до кінця найбрудніша в історії Дніпропетровська політична кампанія. Примітно, що до появи на політичній сцені людей, які одягли на себе маску псевдопатріотизму, нічого подібного місто не бачило. Як би там не було, за останні три місяці дніпропетровці познайомилися майже з усіма жанрами і технологіями провокації і чорного піару на виборах. Пізнавальний матеріал, що дає уявлення про технології і методи обдурювання людей, місяць тому був опублікований в місцевих ЗМІ. З того що оприлюднили журналісти команда Філатова використовувала практично 90% прийомів. Якщо до 25 жовтня можна було когось ще другого запідозрити у провокаціях і чорнусі, то тепер стало очевидно, хто замовник усього цього бруду. Залишилися 10%, і це те, з чим стикаються городяни в останні дні і зіткнуться на виборах 15 листопада", - заявив він.

За словами експерта, "незважаючи на брехню, залякування і підкуп, Філатов програв перший тур, а тепер, намагаючись врятувати кампанію, запустив нову хвилю провокацій".

"Про такі "дрібниці" як підкидання патронів від автомата в намет агітаторам Вілкула зі словами "візьміть це для вашого кандидата" промовчимо. Готуються куди більш небезпечні і масштабні акції. Як стало відомо, в день виборів готується "торпедна атака". Суть цієї технології в тому, що на ділянках, де програє Філатов, найняті бандити будуть зривати вибори і псувати бюлетені. Варіантів багато: залити в урну бензин і підпалити, залити зеленкою і т. д. і т. п. Причому в разі затримання провокатори повинні будуть заявить, що вони найняті командою Олександра Вілкула. Готується і хвиля неправдивих дзвінків про замінування дільниць особливо в тих районах, де відрив Вілкула від Філатова великий", - заявив Золотарьов.

Він також зазначив, що "все це нагадує інцидент в Гляйвіце, коли найняті гестапо кримінальники, переодягнені в польську форму, напали на німецьку радіостанцію".

"А Гітлер використав це як привід для нападу на Польщу і початку Другої Світової війни. У нашому ж випадку лжепатріоти, схоже, в черговий раз готові "пробити головою дно" і підводити підсумки виборів за допомогою калькуляторів Калашникова", - підкреслив Золотарьов.