ua en ru

Сергій Думчев: звідки у "носорога" шкура?

Сергій Думчев: звідки у "носорога" шкура? Кампанія Сергія Думчева викликає дуже багато запитань
Валентин Гладких
Валентин Гладких
Кандидат философских наук, политический аналитик

Хто такий Сергій Думчев і хто стоїть за "Рухом за реформи"

Сергій Думчев - вибори мера 2015. Споглядаючи велика кількість зовнішньої реклами і політичної агітації "Руху за реформи" і його лідеру Сергію Думчеву хочеться вигукнути: "Звідки у носорога шкура?!".

Споглядаючи велика кількість зовнішньої реклами і політичної агітації "Руху за реформи" та його лідера Сергію Думчеву хочеться вигукнути: "Звідки у носорога шкура?!".

Ліричний відступ

Всесвітню славу англійському письменнику Джозефу Редьярду Кіплінгу принесли повні філософської глибини вірші і романи. Але в Україні, як, втім, і на всьому пострадянському просторі, лауреат Нобелівської премії відомий, на жаль, виключно як автор переважно дитячих оповідань і казок.

до Речі, його твори, написані для дітей, теж не позбавлені філософського підтексту, який перетворює, на перший погляд, безневинні казки, літературні шедеври, не втрачають актуальності і сьогодні.

Більш того, за своїм евристичним потенціалом - здатності підштовхнути до істини - казки Кіплінга часто набагато перевершують прогнози і оцінки більшості вітчизняних політологів і політиків.

зокрема, розповіді про походження деяких своєрідних представників флори і фауни, а також окремих, оригінальних властивостей у тварин, і рослин, споріднює твори англійця з етіологічними (пояснювальних) міфами. Наприклад, цікавий англієць цікавився: як з'явилися броненосці, звідки у верблюда горб, а у носорога шкура.

Читайте також: Як проходили вибори мера в Києві.

Чий "носоріг" - Думчева?

На жаль, вітчизняні політичні експерти і аналітики невиправдано мало цікавляться походженням як окремих "лідерів", так і цілих "проектів". Не кажучи вже про джерела їх фінансування.

Думчев "Носоріг"

Фото: "Носоріг" Думчева

То є гроші, для фінансування передвиборної кампанії вартістю, навіть за приблизними оцінками, в десятки мільйонів доларів? Чиї уста вдихнули життя (гроші) під взятий з праху політичний проект Думчева?

Передвиборна кампанія "Руху за реформи"Фото: Передвиборна кампанія "Руху за реформи" - одна з наймасштабніших на місцевих виборах 2015

Невже, як заявляють деякі ЗМІ, це насправді були уста стриптизерок з елітного "борделю" "Зоряний носоріг"? До "господарям" якого депутатам Шкурко та Андрієвському, тягнеться ниточка, що зв'язує з "секс-індустрією" одного з "рухворматоров" - Леоніда Хоменко - директор Солом'янського ринку, господарем якого є також відомий Максим Конобас

Чи, може бути, чарівну паличку тримала в своїх руках Наталія Кореневич, що займалася в часи голови КМДА Олександра Попова договору з Фондом держмайна?

Може бути, "цілющу вологу" вколов у вени проекту "борець з наркомафією" Владислав Сова, чиє ім'я фігурує в низці скандалів, пов'язаних з нелегальним обігом наркотиків?

Не виключено, що праві і "злі язики", які розповсюджують по Києву чутки про те, що в свій час Сергій Думчев відповідав за "обнал кеша" в бізнес-структурах Сергія Тігіпка, у списках якого нинішній "справжній мер" - Сергій Думчев, намагався пролізти у Верховну Раду, щоб стати "справжнім депутатом".

Сергій Думчев

Фото: Сергій Думчев

до Речі, саме з "кланом обнальщиков і конвертаторів" багато аналітиків пов'язують і нинішнього куратора "більшості" Ігоря Кононенка, від якого можна протягнути ниточку, боронь боже, і до самого гаранта "життя по-новому".

А дехто пошепки в приватних розмовах стверджує, що кампанія "носорогів", на чолі з Думчевым, обійшлася втікача міністру фінансів Олександру Клименку в 20 млн доларів.

Також дізнайтеся результати виборів мера Києва в 2015 році.

Безумовно, все це лише домисли. Адже ми живемо "по-новому" у правовій державі, де кожен вважається невинним до тих пір, поки суд не довів протилежного. А що собою являє "найгуманніший до злочинців і корупціонерів суд у світі" - всі прекрасно знають.

Тому сьогодні під суд за наклеп легше догодити тому, хто заявить, що "король голий", що його оточення - злодії і бандити, ніж самому "голого короля" разом з його злодіями і бандитами.

Ситуація зміниться лише тоді, коли ми діждемося Вашингтона з новим і праведним законом".

Але, судячи з того, хто сьогодні асоціюється з "реформами", чекати доведеться довго...

Кошмар українського бізнесу Американська торгова палата провела опитування серед компаній, які працюють в Україні. Так ...

Posted by Сергій Думчев on Monday, April 4, 2016

Так що, для початку було б непогано, щоб в Україні з'явилися свої Киплинги, що задають правильні питання. І бажано, щоб вони працювали не тільки на літературній ниві, але і в прокуратурах.

Ось тоді ми, нарешті, дізнаємося, звідки у носорога шкура?