ua en ru

Філатов: ЦВК планує зірвати вибори в Дніпропетровську

Філатов: ЦВК планує зірвати вибори в Дніпропетровську Фото: Борис Філатов

Центрвиборчком має намір анулювати повноваження міської ТВК

Центральна виборча комісія планує зірвати другий тур виборів у Дніпропетровську, який відбувся сьогодні, 15 листопада 2015 р. Про це у своєму Facebook повідомив кандидат у мери міста від "Українського об'єднання патріотів" (УКРОП) Борис Філатов.

"Прямо зараз Охендовський збирає ЦВК, щоб анулювати повноваження міської ТВК і зірвати вибори в Дніпропетровську. Я звертаюся до лідерів парламентських фракцій, народним депутатам, міжнародним спостерігачам, журналістам, громадськості, Президента України висловити чітку позицію щодо захисту волевиявлення жителів міста Дніпропетровська", - написав Філатов.

Пожалуйста, повремените с поздравлениями.Прямо сейчас Охендовский собирает ЦИК, чтобы аннулировать полномочия городско...

Posted by Borys Filatov on 15 ноября 2015 г.

Дану інформацію підтвердив і народний депутат Олександр Дубінін.

"Зараз ЦВК на екстреному засіданні спробує позбавити повноважень 2 членів ТВК, щоб позбавити її кворуму у 2/3 голосів і визнати всі її вчорашні і сьогоднішні рішення не легітимними - в тому числі про формування низки ДВК. Це призведе до неможливості комісій працювати і встановити результати. Вілкул та Охендовський йдуть ва-банк по зриву виборів", - підкреслив парламентарій.

Сейчас ЦВК на экстренном заседании попытается лишить полномочий 2 членов ТВК, чтобы лишить ее кворума в 2/3 голосов и пр...

Posted by Александр Дубинин on 15 ноября 2015 г.

Згідно із заявою прес-служби УКРОПу, в даний момент до будівлі ЦВК виїхали народні депутати Віталій Купрій та Андрій Денисенко.

Трохи пізніше з'явилося офіційне заявление УКРОПу.

"Зараз ЦВК проводить екстрене засідання, на якому планується зірвати вибори міського голови. Це може бути здійснено шляхом скасування постанов, прийнятих міською територіальною виборчою комісією Дніпропетровська за відсутності та бездіяльності голови ТВК Валентини Панкулич щодо представлений в заміні членів районних і дільничних виборчих комісій", - йдеться в повідомленні.

У політсилі впевнені, що, таким чином, планується створити враження, що кандидатури районних і дільничних комісій, подані на заміну, стали членами виборчкомів незаконно.

"У разі скасування таких представлений може скластися ситуація, коли ЦВК порахує, що голосування та підрахунок голосів, а також встановлення результатів виборів здійснено начебто нелегітимними виборчими комісіями. Внаслідок цього вибори міського голови у Дніпропетровську можуть бути не визнані", - підкреслили в УКРОПі.

ВАЖЛИВО Заява «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» щодо підготовки до зриву виборів міського голови Дніпропетро...

Posted by Yevheniya Kravchuk on 15 ноября 2015 г.

Нагадаємо, за даними екзит-полу Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), Філатов набрав 62% голів виборців, обійшовши кандидата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула (38%).