ua en ru

Кандидати в мери Харкова: список рейтинги

Кандидати в мери Харкова: список рейтинги Фото: Кернес, Сапронов та Давтян - головні претенденти на пост мера Харкова

В цьому році за вищий керівний пост у Харкові змагаються 11 кандидатів

Кандидати в мери Харкова були офіційно затверджені Центральною виборчою комісією з дотриманням термінів, які зазначені у календарному плані проведення місцевих виборів 2015 р. Так, згідно з інформацією, розміщеною на сайті ЦВК, на посаду головний керівний пост міста балотуються 11 осіб. Прогноз за результатами виборів мера Харкова пророкує перемогу чинного мера Геннадія Кернеса.

Рейтинги кандидатів в мери Харкова

Соціологічні опитування, які проводилися в Харкові з 7 по 10 жовтня Агентством моделювання ситуацій, які показали електоральні настрої в цьому регіоні напередодні місцевих виборів. Так, згідно з результатами опитувань 48,7% респондентів підтримують чинного мера міста Геннадія Кернеса. За Юрія Сапронова проголосували б 8,1%, за Давтяна - 4,4%, за Ситенка - 3,9%, і за Балуту - 3,5% опитаних виборців.

Кандидати в мери Харкова: список рейтинги

Фото: Ukraine Elections

Головні конкуренти на крісло мера Харкова

Геннадій Кернес

  1. Політична сила: партія "Відродження"
  2. Сім'я: одружений вдруге, має двох синів
  3. Фінансове становище: в 2014 р. задекларував 13 млн гривень

Одіозний харківський мер вдруге балотується на посаду міського голови. На місцевих виборах у 2010 р. він представляв інтереси Партії регіонів і здобув перемогу з результатом в 30,09 % голосів. Під час Революції гідності Кернес активно підтримував ідею федералізації України, однак після втечі екс-президента України Віктора Януковича, він кардинально змінив свої погляди. Тим не менш, експерти стверджують, що Кернес буде переобраний.

Кандидати в мери Харкова: список рейтинги

Фото: Геннадій Кернес

Юрій Сапронов

  1. Політична сила: самовисуванець
  2. Сім'я: одружений, виховує двох доньок
  3. Фінансове становище: згідно з декларацією за 2010 р. крім зарплати у 70 952 грн заробив 115 957 від підприємницької діяльності.

Бізнесмен Юрій Сапронов зайнявся політичною діяльністю в 2006 р., коли став депутатом Харківської міськради. З 2010 р. по 2014 р. обіймав посаду заступника губернатора Харківської області з економічних питань.

Кандидати в мери Харкова: список рейтинги

Фото: Юрій Сапронов

Олександр Давтян

  1. Політична сила: "Блок Петра Порошенка "Солідарність"
  2. Сім'я: одружений, має двох дітей - сина і доньку
  3. Фінансове становище: за 2014 р. задекларував 1 003 003 грн, зароблені підприємницькою діяльністю

Давтян у 2002 р. був обраний депутатом Харківської міськради. З метою розвитку бізнес-зв'язків з 2006 р. по 2011 р. був Почесним консулом Республіки Австрія в Харкові. У 2010 р. Давтян пройшов в облраду Харкова за списком "Фронту змін", а на парламентських виборах 2012 р. був включений до списку ВО "Батьківщина". На майбутніх виборах він балотується від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

Кандидати в мери Харкова: список рейтинги

Фото: Олександр Давтян

Серед кандидатів на посаду голови Харкова є Ігор Балута, який з березня 2014 р. по лютий 2015 р. обіймав посаду Харківської ОДА. Його кандидатуру висунула створена нещодавно Волонтерська партія України".