ua en ru

У Києві зафіксовано 149 порушень виборчого законодавства

У Києві зафіксовано 149 порушень виборчого законодавства Фото: у Києві зафіксовано 149 порушень виборчого законодавства

Є повідомлення про підкуп виборців

У Києві станом на 14:00 зафіксовано 149 порушень виборчого законодавства. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"З повідомлень про порушення маємо 12 повідомлень про підкуп виборців у Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Оболонському, Печерському, Солом'янському та Шевченківському районах. Також зафіксовано 2 повідомлення про винос бюлетенів у Голосіївському та Подільському районі, одне повідомлення про підвіз виборців у Дніпровському районі, 67 - щодо агітації на будинках, 3 - щодо агітації біля ДВК у Шевченківському та Дарницькому районах. Окрім того, маємо 4 повідомлення про фотографування бюлетенів у Голосіївському, Дніпровському, Святошинському та Солом'янському районах", - розповів керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко та додав, що всі випадки правопорушень фіксуються правоохоронними органами і винні понесуть відповідальність.

Водночас, координатор Міського координаційного центру зазначив, що на балконах житлових будинків і досі продовжують фіксувати факти розміщення банерів.

"Правоохоронними органами та комунальними службами зараз припиняються такі дії, але хочу звернутись до киян, що штрафи за порушення закону значно вищі за копійки, які можна отримати від розміщення агітації", - наголосив Бондаренко.

Окрім того, у Святошинському районі затримано автомобіль, з якого виборцям роздавалися кошти за голосування за певну політичну силу. У Печерському районі від однієї з політичних сил виборцям вручалися квіти.

Нагадаємо, у Києві станом на 12:00 було зафіксовано 93 випадки порушень виборчого законодавства.