ua en ru

Політолог: Критика на адресу Думчева демонструє слабкість його конкурентів

Критика на адресу Сергія Думчева і його передвиборної кампанії демонструє лише слабкість конкурентів. Про це у своєму блозі написав політичний експерт Володимир Цибулько.

На думку експерта, ефективна кампанія лідера партії "Рух за реформи" стала справжнім "сюрпризом" для політичного бомонду Києва.

Політолог зазначає, що, незважаючи на певні моменти на старті кампанії, які в першу чергу "вибили з колії" політичних опонентів Думчева, надалі його діяльність все ж перемістилась в площину вузьких комунікацій, що дозволило йому пробити бар'єр недовіри і скептицизму виборців.

Він так само наголошує, що моралізаторством кампанії Думчева якраз займаються ті, хто відстав від його політтехнологів, навіть не на півкроку, а на цілий крок. Особливо критично оцінюють кампанію, на думку експерта, ті, хто витратився не менше, а результат виявився менш переконливим.

На думку Володимир Цибулька, лідер партії "Рух за реформи", ризикнув освоїти нові електоральні інструменти і зіграти з малими групами виборців, на які не витрачалися основні гравці.

"Думчев не забрав чужого виборця, він знайшов свого, про існування якого не підозрювали політтехнологи інших партій", - констатує Володимир Цибулько.