ua en ru

Результати виборів мерів Києва, Дніпропетровська, Львова та інших міст України

Результати виборів мерів Києва, Дніпропетровська, Львова та інших міст України В Україні триває підрахунок голосів у другому турі виборів мерів

В Україні пройшов другий тур виборів міських голів

Остаточні результати виборів мерів стануть відомі за підсумками другого туру, >що відбувся в неділю, 15 листопада. У першому турі виборів міських голів не всі населені пункти, де кількість виборців не перевищує 90 тис. і більше, віддали понад 50% голосів за одного з кандидатів. У таких містах, згідно з новим законом про місцеві вибори, був призначений другий тур, в якому за крісло мера змагалися па два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів. Зокрема, другий тур виборів пройшов в Києві, Дніпропетровську, Львові, Запоріжжі, Ужгороді, Миколаєві та інших обласних центрах.

Марцінків став переможцем на виборах мера Івано-Франківська

На сайті Центральної виборчої комісії опубліковані результати, згідно з якими Руслан Марцінків стає мером Івано-Франківська, набравши 54,82% голосів (37714 виборців). Він випередив свого суперника Ігоря Насалика, за якого віддали свої голоси 42,27% виборців (29077 голосів).

На виборах мера Дніпропетровська переміг Філатов

Дніпропетровська міська територіальна виборча комісія в ніч на вівторок оголосила про перемогу кандидата від партії "Укроп" Бориса Філатова на виборах міського голови Дніпропетровська. Як повідомляється, за Філатова у другому турі виборів 15 листопада проголосували 184 874 виборця (53,8%, без обліку зіпсованих бюлетенів - ред.). Його опонент - представник "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул отримав підтримку 158 752 виборців (46,2%, без обліку зіпсованих бюлетенів - ред.).

Мером Херсона стає Миколаєнко

У другому турі виборів мера Херсона переміг Володимир Миколаєнко. Так, згідно з даними міської виборчої комісії, він набрав 70,51% (37 тис. 532 виборця). Владислав Мангер опинився на другому місці з результатом 29,49% (15 697 тис. голосів).

Вибори мера Полтави: у другому турі переміг Мамай

Міська виборча комісія Полтави офіційно оголосила переможцем на виборах мера діючого міського голову Олександра Мамая. Він отримав 62,6% голосів виборців (53 тис. 390), тоді як його суперника Андрія Матковського підтримали 37,4% виборців (31 тис. 955).

На виборах у Запоріжжі переміг Буряк

За результатами другого туру виборів мера Запоріжжя, які оголосила міська виборча комісія, головою міста стає Володимир Буряк, за якого віддали свої голоси 58,4% виборців. Микола Фролов опинився на другому місці, отримавши за підсумками голосування 41,5%.

Сенкевич став новим мером Миколаєва

У міській виборчій комісії Миколаєва повідомили, що у другому турі виборів мера міста переміг Олександр Сенкевич з результатом 54,90% голосів(80 636 тис. виборців). Його суперник Ігор Дятлов отримав підтримку 43,28% виборців (63 567 тис. голосів).

Кличко офіційно став переможцем на виборах мера Києва

Київська міська виборча комісія оголосила переможцем другого туру виборів мера Києва кандидата від "БПП-Солідарність", чинного міського голову Віталія Кличка. Про це оголосив голова комісії Анатолій Сульдін.

"Кандидат Кличко Віталій Володимирович одноголосно оголошується переможцем виборів київського міського голови", - заявив Сульдін.

У Києві обробили 100% бюлетенів - у Кличка 66,49%

За результатами обробки 100% протоколів у другому турі виборів мера Києва чинний мер Віталій Кличко здобуває впевнену перемогу. Про це повідомили в Київській міській виборчій комісії. За Кличка проголосували 66,49% виборців (392 тис. 614 осіб). За його конкурента Борислава Березу віддали голоси 33,50% виборців (197 844 тис. осіб).

Лисенко стає мером Сум (100% протоколів)

У Сумах у другому турі виборів мера переміг Олександр Лисенко від ВО "Батьківщина". Про це повідомила голова Сумської міської виборчої комісії Світлана Ревякіна. Так, За Лисенко віддали свої голоси більше 49,7 тис. виборців обласного центру (69,93%), а за його конкурента Анатолія Єпіфанова ("Воля народу") - майже 21,4 тис. сумчан (30,07%).

Чинний мер Каспрук переміг у Чернівцях (100% протоколів)

За результатами обробки 100% протоколів, на виборах мера Чернівців лідирує діючий міський голова Олексій Каспрук.

"Попередні результати наступні: Каспрук Олексій Павлович - 64,47%, Михайлішин Віталій Михайлович - 35,53%", - сказано в повідомленні міської виборчої комісії Чернівців.

Садовий залишається мером Львова (98% протоколів)

Андрій Садовий перемагає в другому турі виборів мера Львова за підсумками обробки 98% протоколів дільничних виборчих комісії. Про це у своєму Facebook повідомив голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький.

"Оголошуємо попередні результати виборів міського голови Львова, опрацьовано 98% протоколів", - повідомив Сліпецький.

Згідно з опублікованим документом, Садовий отримав 61% голосів виборців, тоді як його конкурент від "Свободи" Руслан Кошулинський - 36,9% голосів.

Оголошуємо попередні результати виборів міського голови міста Львова, опрацьовано 98% протоколів.

Posted by Igor Slipetsky on 15 ноября 2015 г.

Романюк перемагає в Луцьку (100% протоколів)

За результатами обробки інформації з усіх 83 ділянок міста, перемогу у другому турі виборів мера Луцька здобув чинний міський голова Микола Романюк від "Блоку Петра Порошенко" з 57% голосів. Його конкурент з "Кропу" Олександр Товстенюк отримав 43%.

Ніколаєнко в Херсоні виграв у Мангера (дані БПП)

Згідно з даними БПП, оприлюдненою Ігорем Кононенко, в Херсоні Володимир Ніколаєнко, набравши 65% голосів, переміг з звичайним для цих виборів 30-відсотковим відривом Владислава Мангера, який отримав 35%.

У Кіровограді Райкович обійшов Стрижакова з невеликим відривом (дані БПП)

Як повідомив під час брифінгу заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, згідно з даними екзит-полів, проведених за замовленням пропризедентской політсили, в Кіровограді Андрій Райкович отримав 52% голосів, а Артем Стрижаков - 48%

У більшості міст переможець йде вперед з великим відривом (дані БПП)

Згідно з даними екзит-полів, оголошених БПП, розрив між учасниками другого туру виборів виявляється досить великим. Зокрема, в Житомирі Сергій Сухомлин набрав 53,8%, а Любов Цимбалюк - 42,8%. Ще більший розрив у Вінниці, де Сергій Моргунов отримав 64%, а Людмила Щербаківська - 34%. Схожа ситуація і в Рівному: Володимира Хомка тут підтримали 67% виборців, а Дмитра Якимця всього 32%

Чинний мер Луцька Романюк залишається ще на один термін (екзит-пол)

У Луцьку, згідно з екзит-полу КМІС, Микола Романюк з не самим великим відривом обійшов свого суперника - Олександра Товстенюка. Згідно з даними екзит-полу виборці в Луцьку проголосували наступним чином:

  1. Микола Романюк (БПП) - 56,5%;
  2. Олександр Товстенюк (УКРОП) - 43,5%.

Марцинків перемагає Насалика в Івано-Франківську (екзит-пол)

Руслан Марцінків від "Свободи" перемагає в ході другого туру виборів міського голови Івано-Франківська. Відповідні результати екзит-полу оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології. Згідно з даними екзит-полу виборці Івано-Франківська проголосували наступним чином:

  1. Руслан Марцінків (ВО "Свобода") - 56,7%;
  2. Ігор Насалик (БПП) - 43,3%.
Результати виборів мерів Києва, Дніпропетровська, Львова та інших міст України

Відповідно до екзит-полу КМІС, розрив між Кличком і Березою менше

За даними екзит-полу, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, Віталій Кличко виграв вибори в Києві біля Борислава Берези. Проте розрив між ними виявився меншим, ніж за даними екзит-полу БПП. За даними КМІС, київські виборці проголосували наступним чином:

  1. Володимир Кличко (БПП) - 65%;
  2. Борислав Береза ("Партія решительніх громадян") - 35%.

Філатов обходить Вілкула у Дніпропетровську (екзит-пол)

Згідно з даними екзит-полу, проведеного КМІС, жителі Дніпропетровська проголосували наступним чином:

  1. Борис Філатов (УКРОП) - 62%;
  2. Олександр Вілкул ("Опозиційний блок") - 38%.

У Запоріжжі Буряк виграє у Фролова (екзит-пол)

Оприлюднені результати екзит-полу Київського міжнародного інституту соціології, проведеного в Запоріжжі. Згідно з даними екзит-полу, запорізькі виборці проголосували наступним чином:

  1. Володимир Буряк (самовисуванець) - 55,9%;
  2. Микола Фролов (БПП) - 44,1%.

У Львові Садовий перемагає Кошулінського (екзит-пол)

Згідно з даними екзит-полу Київського міжнародного інституту соціології, львівські виборці проголосували наступним чином:

  1. Андрій Садовий ("Самопоміч") - 61,4%;
  2. Руслан Кошулинський (ВО "Свобода") - 38,6%.

Перші дані по Києву від БПП

Згідно з результатами екзит-полів, проведених за замовленням "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", які опинилися в розпорядженні РБК-Україна, у другому турі виборів мера Києва чинний очільник міста Віталій Кличко набрав 70,4%, а Борислав Береза - 29,6% .

Як все пройшло

Основним трендом другого туру виборів міських голів стали не порушення (вони не носили масового характеру), а рекордно низька явка виборців. Так, станом на 16:00 15 листопада явка виборців по Україні склала 26,4%. Про це повідомила прес-служба громадянської мережі "ОПОРА". Зазначимо, що під час голосування 25 жовтня явка була вищою на 9,6% і склала 36%, що теж не можна назвати високим показником.

При цьому міжнародне співтовариство другий тур виборів цікавив не менше, ніж перший, коли крім мерів обиралися і місцеві ради. Показовий приклад: спостерігати за повторним голосуванням приїхав 1671 офіційний міжнародний спостерігач, 25 жовтня на виборах були зареєстровані 1554 міжнародних спостерігача. Що, до речі, в три рази більше, ніж на місцевих виборах в 2010 році.