ua en ru

ЦВК просить Кабмін перерозподілити бюджетні кошти на другий тур місцевих виборів

ЦВК просить Кабмін перерозподілити бюджетні кошти на другий тур місцевих виборів Фото: Центральна виборча комісія України

За даними Центрвиборчкому, залишку у 58 млн грн недостатньо для проведення повторного голосування на місцевих виборах

Центральна виборча комісія України (ЦВК) сьогодні, 30 жовтня, на своєму засіданні внесла на розгляд Кабінету міністрів пропозиції щодо перерозподілу бюджетних призначень для проведення повторного голосування на місцевих виборах. Про це повідомили у прес-службі Центрвиборчкому.

Як зазначили у ЦВК, у зв'язку із проведенням 15 листопада 2015 р. повторного голосування на місцевих виборах виникла необхідність перерозподілу видатків між бюджетними програмами 6741020 "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" та 6731020 "Проведення виборів народних депутатів України".

"Станом на 1 листопада 2015 р. залишок нерозподілених коштів за бюджетною програмою "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" становить 58 млн 197 тис. 400 грн, що є недостатнім для забезпечення в повному обсязі проведення повторного голосування", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як зазначили у ЦВК, залишок невикористаних коштів за бюджетною програмою "Проведення виборів народних депутатів України" становить 13 млн 580 тис. 600 грн.

Як повідомляється, ЦВК внесла на розгляд Кабміну пропозиції щодо перерозподілу бюджетних призначень за бюджетними програмами "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" та "Проведення виборів народних депутатів України" в межах загального обсягу головного розпорядника коштів держбюджету.

Нагадаємо, "Комітет виборців України" прогнозує другий тур виборів мера у 27 містах.