ua en ru

ЦВК зареєструвала ще 91 міжнародного спостерігача на другий тур місцевих виборів

ЦВК зареєструвала ще 91 міжнародного спостерігача на другий тур місцевих виборів Фото: Центральна виборча комісія України

Також Центрвиборчком затвердив розподіл субвенції з держбюджету на підготовку і проведення другого туру

Центральна виборча комісія України (ЦВК) на черговому засіданні сьогодні, 6 листопада, зареєструвала 91 міжнародного офіційного спостерігача на другий тур місцевих виборів в Україні. Про це повідомили у прес-службі ЦВК.

Зокрема, Центрвиборчком зареєстрував 47 офіційних спостерігачів від міжнародної некомерційної організації "Демократія, Рівність, Співпраця, Доступність і Підтримка" (DECAS), 43 - від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва у Європі (БДІПЛ ОБСЄ) і одного - від Україно-канадського товариства реформування особистості "Четверта хвиля".

"Таким чином, станом на 6 листопада 2015 р. загальна кількість зареєстрованих міжнародних офіційних спостерігачів на місцевих виборах становить 1671 особу", - йдеться в повідомленні.

Також ЦВК внесла зміни до постанови від 3 листопада №522 "Про затвердження середніх норм видатків територіальних та дільничних виборчих комісій на підготовку і проведення повторного голосування з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 15 листопада 2015 року".

Крім того, Центрвиборчком затвердив розподіл субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення другого туру місцевих виборів на суму 4 млн 501 тис. 500 грн. "Із цієї суми Миколаївській обласній держадміністрації виділено 2 млн 78 тис. 400 грн, Полтавській ОДА - 2 млн 423 тис. 100 грн", - сказано у прес-релізі.

Нагадаємо, на місцевих виборах 25 жовтня загальна кількість спостерігачів становила 1554 особи від 14 іноземних держав і 14 міжнародних організацій. Найбільше спостерігачів було з ОБСЄ - 684.