ua en ru

Активіст: У Бердянську невідомі влаштували "газовий колапс" для дискредитації мера

У Бердянську невідомі влаштували "газовий колапс" для дискредитації чинного мера Олексія Бакая. Про це розповідає місцевий активіст Андрій Скаченко.

"Кандидатам все складніше виділитися шляхом встановлення лавок, термінового ремонту доріг або подарунків підшефній школі, тому в хід йдуть нові технології. Політики вже не обмежуються випуском звичайних агітаційно-пропагандистських матеріалів, створенням відео-роликів або роздачею гречки. Використовуються все більш жорсткі методи політичної боротьби. 13 жовтня невідомі влаштували в місті справжній газовий колапс. Одночасно була розгорнута інформаційна кампанія з дискредитації чинного міського керівництва. Одним з елементів передвиборчої боротьби стало розклеювання листівок із зазначенням мобільного телефону мера. В результаті керівники підприємств і організацій, які займалися ліквідацією аварії, не могли додзвонитися на особистий телефон міського голови", - розповідає активіст.

За його словами, політичні конкуренти мера Бердянська в перший же день аварії розгорнули похідні кухні, де під символікою партії "Наш край" годували всіх бажаючих. В результаті конкурентам дійсно вдалося знизити рейтинг мера Бердянська на кілька відсотків.

Активіст розповів, що в даний час СБУ і Генеральна прокуратура продовжує розслідування причин аварії. Він зазначив, що, згідно з висновком Бердянської міжрайонної прокуратури, в діях посадових осіб вищестоящої організації ПАТ "Запоріжгаз", якому підпорядковується бердянський Міськгаз, "виявлено ознаки кримінального правопорушення (злочину)". Станом на 20 жовтня газопостачання в Бердянську повністю відновлено. Скаченко підкреслив, що керівник бердянського Міськгазу відсторонений від займаної посади.