ua en ru

Олександр Кондрашов: Вибори в два тури виявилися черговою аферою влади

Олександр Кондрашов: Вибори в два тури виявилися черговою аферою влади

Законодавчі новації двох турів виборів міських голів виявилися черговою аферою влади. Для того щоб Київ, як і інші міста країни, могли вибрати реально народного мера, за якого віддали б свої голоси понад 50% мешканців, необхідно встановити обмежувальний поріг мінімальної явки виборців. Про це заявив кандидат на посаду міського голови Києва, голова ради Політичної партії "Партія місцевого самоврядування", доктор наук з державного управління, заслужений економіст України Олександр Кондрашов.

"Ще рік тому Партія місцевого самоврядування заявляла про те, що законодавчі зміни щодо запровадження практики виборів міських голів у два тури не варті і виїденого яйця без обмеження нижнього порогу явки виборців. Нас ніхто не послухав. У підсумку, киян, як і жителів інших міст України, знову хитро обдурили. Людей запевнили, що другий тур дозволить городянам обрати того, за кого проголосує більше половини виборців. Але за цією смачною "наживкою" переховувався гострий "гачок", - заявив Олександр Кондрашов.

Голова ради Партії місцевого самоврядування заявив, що без встановлення на законодавчому рівні мінімального порогу явки виборців на рівні 50%, положення про два тури виборів міських голів не має ніякого сенсу.

"Це просто блеф. Чергова профанація влади, яка, втім, лише погіршує її імідж на міжнародній арені. Минулі вибори не додали Україні позитиву. І думаю, що всередині країни підсумки голосування не влаштують багатьох", - резюмував Кондрашов.