ua en ru

"Батьківщина" закликає Президента терміново втрутитися в ситуацію з затягуванням результатів виборів

"Батьківщина" закликає Президента, міністра внутрішніх справ та генерального прокурора негайно втрутитися в ситуацію навколо затягування з оголошенням результатів місцевих виборів та припинити тотальну фальсифікацію результатів виборів по всій країні. Про це сьогодні на брифінгу заявила лідер партії Юлія Тимошенко.

"Якщо Президент України взяв зобов'язання забезпечити чесні вибори, то зараз негайно мусять бути встановлені всі без виключення ТВК, які досі не передали до ЦВК необхідні документи. І по всіх цих ТВК має бути розпочато офіційне розслідування або з боку Генпрокуратури, або з боку МВС", - наголосила вона.

Тимошенко переконана: "Якщо цього не відбудеться, то це означатиме, що силові структури покривають масштабну, всеохоплюючу корупцію в країні на підведенні підсумків виборів. Це означає, що результати виборів не відповідатимуть волевиявленню громадян".

Лідер фракції також повідомила, що сьогодні на засіданні Ради коаліції "Батьківщина" порушить питання про негайне заслуховування інформації від Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ та керівника Адміністрації Президента щодо відсутності реакції вищого керівництва країни на затягування із встановленням підсумків голосування.

"Сьогодні - 4 день після виборів до місцевих органів влади. Четвертий день йдуть підрахунки результатів голосування. На цю хвилину на сайті ЦВК з 158 399 депутатів, які мають бути обрані до рад усіх рівнів, оголошено про підтвердження повноважень лише 23 546, тож підведено підсумки по 14,8%", - зазначила Юлія Тимошенко.

Народний депутат також навела приклад інших європейських країн, зокрема в Польщі та Латвії, де підсумки виборів підводяться лише один день.

"Сьогоднішня влада України демонструє нові стандарти. Четвертий день рахують декілька бюлетенів, а результату немає. Це свідчить лише про одне: йде масова фальсифікація результатів по всій території України. Йдуть заміни протоколів, перевиправлення цифр. І все це здійснюється під егідою діючої влади", - переконана голова партії.

До того ж політик зауважила, що Генеральна прокуратура і МВС демонструють бездіяльність, покриваючи масові фальсифікації.

"Саме тому, партія "Батьківщина", яка отримала дуже сильний результат на виборах і має другий результат по країні за кількістю депутатів та другий результат за кількістю підтримки виборців, не може мовчати і покривати фальсифікацію, яка зараз захлиснула всю країну", - заявила Юлія Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" також звернула увагу на повідомлення, що в багатьох регіонах громадяни збираються масово вийти на вулиці на протести проти фальсифікацій, зокрема в Київській області, в Ужгороді, в Павлограді,Дніпропетровської області, в Чернігівській області та на Одещині, де фальсифікації досягли апогею.