ua en ru

У Бердянську білборди кандидата в мери Бакая зазнали нападу

У Бердянську (Запорізька область) загострилася боротьба між кандидатами на посаду міського голови, які вийшли у другий тур - Володимиром Чепурним і Олексієм Бакаєм. Рекламні білборди, які були вивішені виборчим штабом чинного мера міста Олексія Бакая, зазнали нападу, повідомляють "Факти" з посиланням на прес-службу політика.

Так, зазначається, що невідомі, підігнавши монтажну вишку, вдень зривали зображення з бордів або псували їх, замазуючи частину тексту фарбою.

У той же час, 90% рекламних бордів та сіті-лайтів у Бердянську зайняті рекламою конкурента Олексія Бакая - Володимира Чепурного.

Видання зазначає, що тим самим були порушені 1 ч. п. 2 ст. 11 закону України "Про місцеві вибори", в якій сказано, що виборчий процес здійснюється на засадах законності та заборони незаконного втручання будь-кого у цей процес, а також ч. 3 ст. 54: передвиборна агітація здійснюється в будь-якій формі і будь-якими способами, які не суперечать Конституції України.

На численні звернення членів штабу Олексія Бакая в Бердянський міськвідділ УМВС в Запорізькій області з проханням вжити заходів щодо порушень, не було жодної реакції.

Крім того, підприємець Владислав Павлов, з яким штаб Олексія Бакая підписав контракт на розміщення зовнішньої реклами, надіслав відмова у наданні послуг, мотивувавши його зверненням народного депутата Верховної Ради України Олександра Пономарьова, який не є учасником виборчого процесу, але підтримує конкурента Бакая на пост мера Бердянська - Володимира Чепурного.

"Посягання на мої права та свободи як людини я бачу у використанні мого прізвища та іміджу в негативному висвітленні, проведення в виборців асоціації між виборами на посаду міського голови і нібито досягнення мною власних корисливих цілей щодо міста Бердянськ. Все перераховане вище порочить честь і гідність мене, як публічної особи - народного депутата України. На основі наведеного, вимагаю вжити негайних заходів для недопущення розповсюдження та розміщення реклами Бердянськ або Пономаревск як такий, що суперечить ст. 60 Закону про місцеві вибори", - йдеться в листі Пономарьова.

У Бердянську білборди кандидата в мери Бакая зазнали нападу