ua en ru

У Дніпродзержинську озброєні "тітушки" напали на виборців під час зустрічі з кандидатом від "Нашого краю"

У Дніпродзержинську озброєні "тітушки" напали на виборців під час зустрічі з кандидатом від "Нашого краю"

У четвер, 22 жовтня, під час зустрічі з виборцями, яку проводив кандидат у мери Дніпродзержинська від партії "Наш край" Ігор Лісничий, на жителів міста напали т. зв. "тітушки". Кандидат змушений був дати відсіч нападникам, один з нападників затриманий, повідомляє прес-служба Ігоря Лісничого.

У повідомленні сказано, що в четвер проходила звичайна зустріч з виборцями, на якій були присутні кандидат в мери Ігор Лісничий та кандидат в депутати Юрій Лисяк. Несподівано на місці зустрічі з'явилися вісім міцних чоловіків і стали закидати камінням людей, які прийшли на захід.

Нападники намагалися розігнати гостей зустрічі, а також затіяти бійку з Ігорем Лісничим та його колегами. Пролунав постріл - у одного з "тітушок" був травматичний пістолет.

За словами місцевих жителів, раніше в місті з'явилися люди, які ходили по дворах і погрозами забороняли зустрічатися з кандидатом в мери від партії "Наш край". Одного з восьми нападників вдалося затримати і доставити у відділення міліції.

"Я ходжу на зустрічі без охорони. Нас було двоє, а їх - восьмеро. Нападники просто не очікували, що отримають відсіч. Я служив у спецназі, потім працював у правоохоронних органах - є спеціальна підготовка для подібних випадків. "Тітушки" почали розбігатися, пролунали постріли. Слава Богу, ніхто з тих, хто прийшов на зустріч серйозно не постраждав. Нам вдалося затримати одного з нападників. Доправили його в Баглійський РВВС", - розповідає про подію Ігор Лісничий.

У міліції зафіксували свідчення учасників інциденту. Затриманий намагався видати себе за члена "Правого сектора". Проте, прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський по телефону не підтвердив причетність нападників до організації.

Ведеться слідство. Відкрито кримінальну справу за ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу.