ua en ru

Думчев вимагає конфіскувати недобудови і продавати їх через аукціони

В приймальню партії "Рух за реформи" після старту першого етапу створення Генплану Києва почали надходити звернення киян, постраждалих від будівельних афер і недобросовісних забудовників. Про це заявив лідер партії і кандидата в мери Києва Сергій Думчев.

За його словами, сьогодні в столиці проблема недобудов, яка фактично ігнорується чинною владою, досягла катастрофічних масштабів. І основна проблема, на думку кандидата, в тому, що в Києві відсутній механізм, що гарантує отримання житла інвесторами.

Так, "Рух за реформи" провів кілька зустрічей з громадськими організаціями, які представляють інвесторів, постраждалих від будівельних афер і недобросовісних забудовників і переконався в тому, що неодноразові звернення до київської влади з пропозицією спільного пошуку виходу зі сформованої ситуації залишилися без відповіді. Люди, у кращому випадку, отримують формальні відписки з копіпастом витягів із законодавчих актів.

"Створюється враження, що у представників влади абсолютно відсутній інтерес до соціально значущих проектів на яких вони не можу заробити", - відзначає Думчев.

На його думку, виходом із ситуації може стати розпорядження, згідно з яким всі недобудови і довгобуди, повинні виноситися на відкритий аукціон і віддаватися більш успішному і надійному забудовнику.

"Тільки генеральний план розвитку міста та бажання київських властей піти від корупційних схем, можуть вирішити проблему забудови, недобудов і довгобудів Києва. Тільки конфіскація та продаж через відкриті аукціони може захистити інвесторів від шахраїв, зробивши наше місто інвестпривабливим", - зазначає Думчев.