ua en ru

Олена Іщенко пропонує розміщувати на сайті ЦВК більше інформації про кандидатів

Інформаційне забезпечення виборчого процесу на місцевих виборах не відповідає запитам суспільства і потребує вдосконалення. Таку думку висловила кандидат у депутати Київської міської ради у 111-му округу м. Києва Олена Іщенко ("Блок Петра Порошенка" Солідарність") на своєму Facebook.

Зокрема, за її словами, для більш повного інформування виборців про учасників виборчого процесу необхідно передбачити можливість розміщення на сайтах Центральної виборчої комісії та територіальних виборчих комісій більш повної інформації про кандидатів у виборні органи влади.

Іщенко звернула увагу, що, згідно з "Інтерактивною картою повідомлень про зареєстровані правопорушення", яка розміщена у відкритому доступі на сайті МВС, великий відсоток скарг стосується агітаційних наметів, які розміщуються з порушеннями і заважають людям ходити.

Олена Іщенко вважає, що одна з причин величезної кількості цих конструкцій напередодні кожних виборів - відсутність детальної інформації про кандидатів на офіційних сайтах Центральної виборчої комісії та тервиборчкомів. Вона зазначила, що у зв'язку з цим у своїй виборчій кампанії відмовилася від використання наметів.

"Я подавала до ЦВК і автобіографію, і свою програму. Але все, що люди можуть дізнатися про мене з сайту, - це що я "громадянка України, освіта вища, позапартійна, фізична особа-підприємець, місце проживання: м. Київ". Я вважаю, це неправильно", - заявила кандидат.

Іщенко зазначає, що сьогодні Інтернет доступний переважній більшості киян і більшості мешканців інших міст і сіл.

"Тому потрібно зробити так, щоб на сайті ЦВК або територіальних комісій кандидат міг розміщувати всю інформацію, яку хоче донести до виборців. Тоді, напевно, в місті нарешті стане менше наметів, які заважають ходити. А люди зможуть на одному сайті познайомитися з програмами кожного кандидата і вибрати, за кого голосувати", - пропонує Іщенко.