ua en ru

Філатов VS Вілкул: фінал боротьби за крісло мера Дніпропетровська

Філатов VS Вілкул: фінал боротьби за крісло мера Дніпропетровська Фото: Борис Філатов та Олександр Вілкул

15 листопада в Дніпропетровську відбудеться другий тур виборів мера міста

Згідно з офіційними результатами, у другому турі виборів мера Дніпропетровська змагатимуться Борис Філатов від партії "УКРОП" та Олександр Вілкул від Опозиційного блоку. Недавні події в Дніпропетровську, а саме обшуки серед членів партії "УКРОП", а також арешт її лідера Геннадія Корбана загострили обстановку в регіоні напередодні майбутнього голосування. Складно спрогнозувати, хто переможе на виборах мера Дніпропетровська ще й тому, що у кандидатів невеликий розрив у кількості набраних голосів.

Борис Філатов

Кандидат в мери Дніпропетровська з 2014 р. займав посаду заступника голови обласної державної адміністрації, в той час, коли її очолював Ігор Коломойський. За результатами дострокових парламентських виборів 2014 р. став позафракційним народним депутатом VIII скликання. Також є одним із засновників партії "УКРОП".

Передвиборна програма Філатова

На сайті Бориса Філатова розміщена його передвиборна програма, яка оформлена у відеоролик під назвою "Стратегія розвитку Дніпропетровська". Крім того, є також окремі відеоролики за різними напрямками, які є розділами програми:

  1. Економічне зростання: передова промисловість, вільне підприємництво, проривні інновації
  2. Ефективна влада: якісне управління, боротьба з корупцією, добробут городян, захист потреб міста в національному масштабі і на міжнародному рівні
  3. Комфортне місто: безпечне життя, ЖКГ з людським обличчям, транспорт для людей, екологічний патруль
  4. Соціальний захист: сім'ї з дітьми, пенсіонери, молодь, люди з особливими потребами
  5. Гуманітарний розвиток: освіта без кордонів, доступна і гідна медицина, культурна столиця, історична пам'ять, спорт як спосіб життя
  6. Громадянське суспільство: діалог із суспільством, рівні можливості, загальне благо, підтримка земляків
  7. Український форпост: зміцнення обороноздатності, справжній патріотизм, гарний Дніпропетровськ, дбайливе містобудування

Олександр Вілкул

Вілкул обіймав посаду голови Дніпропетровської ОДА з березня 2010 р. по грудень 2012 р. Після цього був призначений віце-прем'єр-міністром України в уряді Миколи Азарова і перебував на цій посаді до лютого 2014 р.

Передвиборна програма Вілкула

Свою передвиборну програму Олександр Вілкул презентував напередодні першого туру виборів, 12 жовтня. Вона складається з дев'яти розділів:

  1. Безпечний місто
  2. Містобудівна політика
  3. Житлово-комунальне господарство
  4. Соціальна політика, медицина, освіта, культура
  5. Будівництво, дороги, транспорт
  6. Самоврядування
  7. Бюджет міста
  8. Інновації та стратегічний розвиток
  9. Екологія

Другий тур виборів

Вже в цю неділю, 15 листопада, мешканці Дніпропетровська зможуть взяти участь у другому турі виборів, за результатами якого один з кандидатів стане новим головою міста.