ua en ru

Глава місії ОБСЄ висловила стурбованість повідомленнями про тиск на членів ЦВК

Глава місії ОБСЄ висловила стурбованість повідомленнями про тиск на членів ЦВК Фото: ЦВК

4 листопада відбулася робоча зустріч голови ЦВК Михайла Охендовського з главою ОБСЄ

Глава місії ОБСЄ Каетана де Зулуета Овтрам висловила стурбованість повідомленнями про тиск на членів ЦВК. Про це під час зустрічі з головою ЦВК Михайлом Охендовським повідомила глава місії Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі пані Каетана де Зулуета Овтрам, повідомляє прес-служба Центральної виборчої комісії.

"Періодичний пресинг певних політичних сил, спрямований на комісію, є дестабілізуючим фактором для всього виборчого процесу. І саме тому Місія БДІПЛ ОБСЄ уважно стежить за розвитком подій навколо Центральної виборчої комісії", - заявила вона.

Також, під час зустрічі сторони детально обговорили проблемні аспекти застосування Закону України "Про місцеві вибори" в день голосування, при підрахунку голосів, встановленні підсумків голосування і результатів виборів.

Відзначається, що особливу увагу було приділено аналізу причин зриву голосування на місцевих виборах в містах Красноармійську та Маріуполі Донецької області.

Під час подальшого спілкування голова Комісії також зазначив, що проведені 25 жовтня 2015 місцеві вибори мають спонукати законодавців зробити ряд висновків, в першу чергу - про небажаність прийняття нових виборчих законів перед самим початком виборчого процесу.

На завершення зустрічі Глава Місії БДІПЛ ОБСЄ пані Каетана де Зулуета Овтрам звернулася з проханням сприяти участі у спостереженні за виборами в тих місцях, де призначено повторне голосування з виборів міських голів.

Нагадаємо, суд визнав протиправним рішення ЦВК про скасування другого туру виборів в Павлограді.