ua en ru

У Харкові побили кандидата в мери

У Харкові побили кандидата в мери Фото: у Харкові побили Анатолія Родзинського

Міліція кваліфікувала подію як замах на вбивство

У Харкові вчора, 30 вересня, побили кандидата у мери міста, депутата міської ради Анатолія Родзинського. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Близько половини дванадцятого я під'їхав до будинку, припаркував машину і пішов у під'їзд. Але мене вже чекали .... З темряви вискочив чоловік у балаклаві, який відразу вдарив мене палицею по голові. Я впав на спину, підняв ноги, намагаючись від неї захиститися, але він не бив по ногах - він намагався потрапити в голову", - написав він.

Депутат повідомив, що йому вдалося вирватися і побігти до під'їзду. Він підкреслив, що били його тільки по голові. Після побиття викликали швидку і нову патрульну поліцію.

Вчера меня пришли убивать.Избирательная комиссия зарегистрировала меня кандидатом в мэры города, где есть Кернес.Около...

Posted by Анатолий Родзинский on 30 сентября 2015 г.

Зазначимо, у міліції підтвердили факт побиття кандидата в мери Харкова.

"Пригода сталася вчора о 23-30. Невідомий, напавши на 39-річного чоловіка біля місця його проживання наніс йому тілесні ушкодження. Потерпілий звернувся в лікарню, медики констатували у нього закриту черепно-мозкову травму. Зараз лікарі оцінюють його стан здоров'я стабільний", - повідомили в прес-службі міліції Харківської області.

Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Спасибо врачам за оказанную мне помощь

Posted by Анатолий Родзинский on 30 сентября 2015 г.

Сам Родзинський пов'язав це пригода з передвиборчими перегонами.

"Вчора закінчилася реєстрація в мери Харкова, подано 9 кандидатів, з них немає нікого, хто був би на електоральному полі Кернеса, і нікого, хто був би до нього реально опозиційний", - заявив він.

Нагадаємо, чинний мер Харкова Геннадій Кернес буде балотуватися на посаду міського голови на місцевих виборах 25 жовтня від партії "Відродження". Крім того, на посаду мера Харкова балотуються Ігор Балута (Волонтерська партія України), Олександр Давтян ("Блок Петра Порошенка "Солідарність"), Тарас Ситенка ("Самопоміч"), Юрій Сапронов (самовисуванець) та Ігор Швайка ("Свобода").