ua en ru

У Харкові між спостерігачем та виборцями стався конфлікт

У Харкові між спостерігачем та виборцями стався конфлікт Фото: МВС

Волонтер доставив групу пенсіонерів у віці від 70 до 85 років на виборчу дільницю, спостерігач у вбачав у цьому порушення

У Харкові між спостерігачем від однієї з політичних партій та виборцями стався конфлікт. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

Вдень до чергової частини Ленінського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що між спостерігачем від однієї з політичних партій та виборцями виник конфлікт.

На місце події виїжджали працівники Ленінського РВ. Правоохоронці встановили, що автобус доставив групу пенсіонерів віком від 70 до 85 років на виборчу дільницю. Водій є волонтером, який допомагав інвалідам та людям похилого віку на власному транспортному засобі добиратися до виборчої дільниці. Спостерігач від однієї з політичних партій вбачила в діях водія порушення виборчого законодавства. В результаті між нею та пенсіонерами виник конфлікт. Жінка-спостерігач вирішила, що людей похилого віку привезли до дільниці з агітаційними намірами, тому вона перегородила їм вихід з транспортного засобу та почала фіксувати подію на власний мобільний телефон. Один з виборців відштовхнув її під час виходу з автобусу.

Зазначається, що факт події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, що карається виправними роботами на строк до одного року. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Харкові на виборчій дільниці побилися представники 2 політичних сил.