ua en ru

ІМІ зафіксував 5 порушень свободи слова в день виборів

ІМІ зафіксував 5 порушень свободи слова в день виборів Фото: вибори

Регіональні представники ІМІ зафіксували проблеми з доступом журналістів і спостерігачів до інформації, пов'язаної з новим законодавством про вибори

Інститут масової інформації (ІМІ) в день проведення місцевих виборів зафіксував 5 порушень свободи слова, які стосувалися виборчого процесу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ІМІ.

Три випадки події у Львові, Луцьку та Нововолинську, і по одному випадку було зафіксовано в Києві та Дніпропетровську.

Так, у Луцьку спостерігачів громадянської мережі ОПОРА, журналіста видання "Точка ОПОРИ", журналіста "Суспільне. Волинь" та кандидатів у депутати Луцької міської ради від політичної партії "Громадський рух "Народний контроль" Юрія Фетисова і Марину Плотнікову не пустили в приміщення ДВК.

У Волинській області члени виборчої комісії попросили міліцію вивести з приміщення комісії журналіста інтернет-видання "БУГ". У Києві на одній з дільниць сталася сутичка між журналістом Vlasno.info і невідомими особами. Журналіста виштовхали з дільниці і відібрали техніку.

У Львівській області журналіста вигнали з виборчої дільниці За даним фактом відкрито кримінальне провадження та внесено до реєстру до судових рішень.

У Дніпропетровську журналіст видання "Дніпроград" прийшов на засідання Бабушкінської районної виборчої комісії для освітлення засідання після закриття виборчий ділянок. Комісія почала засідання близько 20:00, а журналіст прибув близько 22:00. Комісія заборонила йому бути присутнім, пославшись на те, що він повинен був зареєструватися до початку засідання, хоча журналісти не повинні реєструватися.

У той же час, регіональні представники І зафіксували системні проблеми з доступом журналістів і спостерігачів до інформації, пов'язаної з новим законодавством про місцеві вибори.

Нагадаємо, порушення в день голосування та підрахунку голосів на місцевих виборах не вплинули на кінцевий результат.