ua en ru

Інформація про знищення електронної бази даних виборчкому Маріуполя не підтвердилася

Інформація про знищення електронної бази даних виборчкому Маріуполя не підтвердилася Фото: МВС

Електронні файли створені членами комісії самовільно з метою полегшення роботи зі списками кандидатів

Інформація про знищення електронної бази даних виборчої комісії Маріуполя не підтвердилася. Про це повідомляє прес-служба головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій обл.

"За зверненням голови Маріупольської міської виборчої комісії, що надійшло до ГУМВС України в Донецькій області 9 жовтня, завершено перевірку. Встановлено, що у паперовому вигляді вся документація, яка передбачена законом та необхідна для роботи районних виборчих комісій, в наявності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, згідно нормативних документів, які регулюють діяльність територіальних та районних виборчих комісій, не передбачено збереження інформації в електронному вигляді на будь-яких носіях.

"Електронні файли, про які йшлося у заяві голови Маріупольської міської виборчої комісії Дьоміної О.І., створені членами комісії самовільно з метою полегшення роботи зі списками кандидатів. Відсутність вказаних файлів не перешкоджає роботі районних територіальних комісій та не впливає на виборчий процес в цілому", - зазначають у МВС.

Також повідомляється, що голови районних виборчих комісій Маріуполя підтвердили наявність всіх необхідних для їх діяльності документів на місцях та вказали, що жодного порушення їх діяльності немає.

"За результатами перевірки даної інформації ознак адміністративного чи кримінального правопорушення не встановлено", - підсумували у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міліція перевіряє інформацію про знищення електронної бази даних виборчкому у Маріуполі.