ua en ru

В Івано-Франківській області місцевий житель виніс за межі виборчої дільниці два бюлетені

В Івано-Франківській області місцевий житель виніс за межі виборчої дільниці два бюлетені Фото: вибори в Івано-Франківську

Слідство з'ясовує, з якою метою підозрюваний виніс бюлетені з дільниці

В м. Калуш (Івано-Франківська обл.) було затримано місцевого жителя, який таємно виніс за межі виборчої дільниці два бюлетені. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

Як виявилося, 48-річний мешканець Калуша на дільниці отримав три виборчі бюлетені. Перебуваючи у кабінці для голосування, два з них заховав у сумці. Третій бюлетень чоловік вкинув в урну та відразу ж вийшов з дільниці.

"Вже на вулиці його зупинив міліціонер, який ніс службу на цій дільниці. Під час розмови з правоохоронцем чоловік вийняв бюлетені та розірвав їх", - йдеться у повідомленні.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.158-1 Кримінального кодексу України (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз). Такі дії караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Слідство з'ясовує, з якою метою підозрюваний виніс з дільниці виборчі бюлетені.

Нагадаємо, в Одеській області чоловік порвав бюлетень з криками, що Кремль не дозволяв проводити вибори.