ua en ru

Кабмін постановив припинити перевірки ЗМІ під час виборів

Кабмін постановив припинити перевірки ЗМІ під час виборів Фото: засідання Кабміну

Постанова вводить заборону на перевірки мас-медіа в період до завершення виборчого процесу місцевих виборів

Кабінет міністрів України на своєму засіданні прийняв постанову про прийняття заходів щодо припинення проведення перевірок діяльності засобів масової інформації в період до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 р. у зв'язку із "проваленням" відповідної постанови у Верховній Раді. Про це повідомили у прес-службі уряду.

Як зазначається, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до міністра інформаційної політики Юрія Стеця щодо неухвалення вперше за кілька років парламентом постанови про заборону перевірок ЗМІ під час виборів. Стець запропонував прийняти постанову Кабміну про введення обмеження щодо перевірок діяльності ЗМІ до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 р.

За словами Яценюка, до нього надійшов лист голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з аналогічним проханням. При цьому прем'єр наголосив, що Кабмін зобов'язаний прийняти відповідне рішення.

"Давайте урядовою постановою до моменту проведення виборів звернемося до всіх органів державної влади про те, щоб заборонити проведення перевірок ЗМІ", - закликав колег Яценюк.

Нагадаємо, Рада не змогла проголосувати за постанову про мораторій на перевірки засобів масової інформації на час проведення місцевих виборів цього року. Відповідний проект постанови №2497а "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році" не винесли на голосування через недостатню кількість голосів під час сигнального голосування.