ua en ru

Кабмін затвердив порядок фінансування виготовлення списків виборців для місцевих виборів

Кабмін затвердив порядок фінансування виготовлення списків виборців для місцевих виборів Фото: Кабінет міністрів України

Прийнята постанова регулює фінансування, розподіл і використання бюджетних коштів для виготовлення відповідних списків

Кабінет міністрів України (Кабмін) затвердив порядок фінансування виготовлення списків виборців та іменних запрошень для підготовки та проведення голосування на місцевих виборах. Про це йде мова в постанові Кабміну № 674 від 8 вересня 2015 р., опублікованому сьогодні.

У постанові говориться, що даний порядок визначає механізм фінансування, розподілу і використання бюджетних коштів на придбання паперу й витратних матеріалів для виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки та проведення голосування на місцевих виборах.

Згідно з затвердженим порядком, на чергових виборах депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, а також сільських, селищних, міських голів, старост, позачергових та перших виборах депутатів, сільських, селищних, міських голів для зазначених цілей використовуються гроші відповідних місцевих бюджетів, отриманих як цільова субвенція державного бюджету.

На повторних місцевих виборах, на проміжних виборах депутатів сільської, селищної ради, позачергових, перших виборах старости для зазначених цілей використовуються гроші відповідних місцевих бюджетів.

Нагадаємо, Закон України про місцеві вибори Закон України № 595-VІІІ було опубліковано 7 серпня 2015 р.