ua en ru

Кандидат у депутати Київради Волошин звернувся до міжнародних спостерігачів через тиск з боку міліції

Кандидат у депутати Київради від "Опозиційного блоку" Олег Волошин звернувся до міжнародних спостерігачів за місцевими виборами в Україні з документованими фактами підкупу виборців з боку кандидата від партії "Солідарність" Дмитра Банаса. Про це повідомив сам Олег Волошин на зустрічі з виборцями.

Він звернув увагу міжнародних спостерігачів та представників місії ОБСЄ на факти прямого підкупу виборців, які отримали широкий розголос у ЗМІ. Олег Волошин представив докази підкупу виборців: продуктові набори з агітаційними матеріалами Банаса, ваучери на безкоштовні стрижки в мережі перукарень, які, за інформацією ЗМІ, належать Дмитру Банас.

За словами Волошина, після спроб запобігти підкупу виборців, з боку районної міліції почався тиску на активістів і особисто для нього. Слідчий Шевченківського райвідділу запрошує "бесіди" як самого Волошина, так і його прихильників.

Кандидат також додав, що після "бесід" можуть бути відкриті кримінальні провадження проти нього і його прихильників за сфабрикованими звинуваченнями.

Слідчі наполегливо вимагає з'явитися саме до дня виборів. Це пов'язано з тим, каже Волошин, що після виборів такі сфабриковані справи втрачають актуальність.

"Їхнє завдання - усунути сильного опозиційного кандидата від участі у виборах", - підкреслив кандидат.

Волошин повідомив, що не планує піддаватися тиску з боку міліції і буде продовжувати виборчу кампанію.