ua en ru

Кандидат у мери Кременчука Дроздова виграла суд проти міськвиборчкому

Харківський апеляційний суд в повному обсязі задовольнив апеляцію кандидата на посаду міського голови Кременчука (Полтавська область) Ірини Дроздової на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24 жовтня. Зазначеним рішенням окружний адміністративний суд частково визнавав законність рішень міської виборчої комісії про винесення попередження Дроздовій за нібито допущені порушення порядку розміщення агітаційних банерів, передають "Известия".

При цьому, як наголошується, Харківський апеляційний суд виніс остаточне рішення у справі, повністю задовольнивши всі позовні вимоги Дроздової і визнавши протиправними звинувачення виборчої комісії.

За даними видання, адвокат Анатолій Москалюк, який є довіреною особою Ірини Дроздової, заявив, що рішення Харківського апеляційного суду дозволяє говорити про упередженість міської виборчої комісії та дає підстави для подання відповідної скарги в Центральну виборчу комісію.

За даними ЗМІ, раніше Комітет виборців України напередодні виборів визнав Кременчук одним з двадцяти українських міст, в яких зафіксовано серйозні проблеми з ходом виборчого процесу. "...У 8 містах спостерігається висока конкуренція між кандидатами, яка може призвести до незаконних спроб вплинути на волевиявлення громадян. Зокрема, такі випадки зафіксовані у Миколаєві, Дніпропетровську, Херсоні, Вінниці, Кременчуці, Жмеринці, Нікополі і Рівному", - зазначили в КВУ.

Відзначається, що на минулих місцевих виборах 2010 року у Кременчуці міськвиборчком прийняв не засновані на законі рішення про попередження, а потім і про зняття з виборів кандидата на посаду мера Олега Бабаєва.

Після того, як Олег Бабаєв оскаржив ці рішення в суді, він був відновлений в статусі кандидата. Бабаєв продовжив участь у виборах і переміг, набравши 42,34% - майже у півтора рази більше, ніж його головний конкурент.