ua en ru

Кандидати в мери Львова: список та рейтинги

Кандидати в мери Львова: список та рейтинги Фото: Садовий, Гірняк і Добродомов - головні претенденти на посаду мера Львова

В цьому році за пост глави міста змагаються 11 претендентів

Кандидати в мери Львова були зареєстровані і офіційно затверджені Центральною виборчою комісією у строки, які прописані в календарному плані проведення майбутніх виборів у місцеві ради. Так, згідно з розміщеним на сайті ЦВК даними, на пост глави міста балотуються 11 осіб. Однак прогноз за результатами виборів мера Львова визначив головних конкурентів за крісло мера.

Рейтинги кандидатів в мери Львова

Згідно з соціологічним опитуванням, проведеним центром досліджень і комунікацій Active Group у Львові з 10 по 14 жовтня, серед кандидатів у мери міста зі значним відривом лідирує нинішній мер Андрій Садовий. За нього готові проголосувати 38,6% виборців. На другому місці Дмитро Добродомов з результатом 9%. За Володимира Гірняка проголосують 8,7% опитаних, Олега Баляша - 8,1%, Оксану Юринець - 6,2%, за Руслана Кошулинського - 6,1%.

Опитування було проведено методом індивідуального інтерв'ю. Всього було опитано 1200 респондентів у віці старше 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,5%.

Кандидати в мери Львова: список та рейтинги

Фото: Ukrainian Election

Головні конкуренти на крісло мера Львова

Андрій Садовий

  1. Політична сила: "Об'єднання "Самопоміч"
  2. Сім'я: дружина Катерина, з якою виховує п'ятьох синів
  3. Фінансове становище: на 2009 р. його дохід склав 20 млн дол.
  4. Доходи: підприємницька діяльність

Чинний мер Львова Андрій Садовий, який займає цю посаду з 2006 р., і в цей раз висунув свою кандидатуру на вибори глави міста. Опитування населення показують, що жителі Львова йому довіряють, і, ймовірно, на майбутніх виборах він знову здобуде перемогу. У 2004 р. Садовий очолив громадське об'єднання "Самопоміч", яке в 2013 р. була зареєстрована як партія. Саме від цієї політичної сили він балотується в Мери Львова.

Кандидати в мери Львова: список та рейтинги

Фото: Андрій Садовий

Дмитро Добродомов

  1. Політична сила: партія "Громадський рух "Народний контроль"
  2. Сім'я: одружений, має двох дітей
  3. Фінансове становище: згідно з інформацією телеканалу ZIK, за 2013 р. його доходи склали 72 тис грн, а от витрати - понад 860 тис грн.

Добродомой займається громадською і політичною діяльністю з 2000 р., є народним депутатом Верховної Ради VIII созывв. У 2012 р. він балотувався до парламенту за списком партії "УДАР", а в 2014 р. пройшов до Ради як самовисуванець, пізніше став членом "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", проте в липні цього року вийшов з партії.

Кандидати в мери Львова: список та рейтинги

Фото: Дмитро Добродомов

Володимир Гірняк

  1. Політична сила: партія "Громадянська позиція"
  2. Сім'я: одружений, має двох дочок і сина

Гірняк - громадський і політичний діяч, член Львівської міської ради, підприємець. Активно займається просуванням себе як потенційного міського голови р. Львів. Так, він постійно піддає критиці чинного мера Андрія Садового, відкриває приймальні, оплачує рекламні майданчики. У 2015 році депутат міської ради потрапив в скандал: його звинуватили в масовому викуп нерухомості.

Кандидати в мери Львова: список та рейтинги

Фото: Володимир Гірняк

Нагадаємо, що ЦВК оприлюднила повний список кандидатів у мери Львова. Остаточні результати виборів мера і депутатів міськради і облради Львова і Львівської області будуть відомі не пізніше 30 жовтня. У разі, якщо жоден з кандидатів у мери не набере 50 % плюс один, буде оголошено другий тур виборів.