ua en ru

Карасьов: Влада в партнерстві з "Опоблоком" "тиснуть" конкурентів в Одесі та Дніпропетровські обл

Скандальна кампанія місцевих виборів у Дніпропетровській, Запорізькій та Одеській областях пов'язана з бажанням влади в партнерстві з "Опозиційним блоком" розіграти прийнятні для себе результати виборів на Півдні і Сході України. Про це заявив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи судові розгляди кандидатів від партії "Відродження" в Одеській і Дніпропетровській областях.

"Партія влади, розуміючи, що в тих регіонах "Опоблок" має ще хоч якісь позиції, вирішили розіграти "кулю", і зробити все, щоб нові політичні сили, в тому числі "Відродження", перспективні, які могли б принести нову якість політики на місця, не взяли участь у виборах 25 жовтня. При чому не допустити різними способами - в хід йде все: і суди, і клони, і не реєстрація, та інші форми тупого адміністративного тиску на суб'єктів виборчого процесу. З допомогою адмінресурсу їх просто витісняють з електорального поля", - вважає Карасьов.

За його словами, спільні дії влади та представників "Опозиційного блоку" в цих регіонах можна назвати спробою великого "договорняка" між партією нової влади і партією старої влади.

Він також зазначив, що дана ситуація не характерна для регіонів Західної України, а спостерігається лише на Сході і Півдні України.

"Це чітко простежується по Одесі, Харкову, Дніпропетровську і по Запоріжжю", - зазначив політолог і висловив думку, що таким результатам виборів "не будуть вірити".

"Що ми отримуємо: повноваження опиняться в тих органів самоврядування, які не користуються довірою виборців і які не гідні представляти інтереси громад на рівні місцевого самоврядування, на рівні міста та області. І це прикро", - резюмував політолог.