ua en ru

У КМДА повідомили про 24 факти порушення на виборах у столиці

У КМДА повідомили про 24 факти порушення на виборах у столиці Фото: керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко

Бондаренко повідомив, що поліцією зафіксовано 24 різноманітних повідомлення

У КМДА повідомили про 24 факти порушення виборчого законодавства у столиці. Про це в ході брифінгу повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо порушень щодо голосування істотних порушень поки немає. Поліцією зафіксовано 24 різноманітних повідомлення",- розповів Бондаренко і додав, що три з них стосуються фактів фотографування результатів волевиявлення.

Також він нагадав, що раніше повідомлялося про факти контролю деякими суб'єктами виборчого законодавства щодо явки на виборах у Києві. Однак, за його словами, правоохоронці не реєстрували відповідні факти як правопорушення, оскільки дії не порушували виборчого законодавства.

Разом з тим, Бондаренко повідомив про 47 повідомлень про порушення виборчого законодавства, які надійшли в Київський міський координаційний центр.

"47 повідомлень у міський координаційний центр надійшло на даний час. Більшість з них стосується проблем зі списками виборців та проблем голосування на дому",- зазначив він.

Нагадаємо, у день голосування у другому турі місцевих виборів у Києві на виборчій дільниці у Деснянському районі зафіксовано випадок видачі двох бюлетенів для голосування одному громадянину.