ua en ru

КМДА заявляє про 350 фактів порушення законодавства на місцевих виборах

КМДА заявляє про 350 фактів порушення законодавства на місцевих виборах Фото: місцеві вибори в Україні 2015

Суттєвих порушень, які б вплинули на результат або на визнання виборів такими, що не відбулися, на сьогодні немає

Під час голосування на місцевих виборах у Києві 25 жовтня 2015 р. отримано 350 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це сьогодні в ході брифінгу у столиці повідомив керівник апарату Київської міськдержадміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на момент закриття виборчих дільниць (20:00, - ред.) є 350 повідомлень про різні порушення під час голосування. Водночас суттєвих порушень, які б вплинули на результат або на визнання виборів такими, що не відбулися, на сьогодні немає", - зазначив Бондаренко.

За словами глави апарату КМДА, близько 150 із цих порушень на виборах стосуються розміщення агітаційної продукції, де лідером є місцеве відділення "Руху за реформи". Зокрема, мова йде про розвішування банерів на балконах киян і в день виборів, і в "день тиші". Однак, як зазначив Бондаренко, відповідальність за такі порушення понесли кияни, а не представники політсили.

"Складено адміністративні протоколи, вручено приписи. На жаль, до адміністративної відповідальності притягнуто безпосередньо киян, а не політичну силу. Відповідно, тому кияни платитимуть штрафи. Це 50 неоподатковуваних мінімумів", - додав керівник апарату КМДА.

Крім того, київська влада повідомила про 25 фактів підкупу, виносу бюлетенів і спроб фотографування бюлетенів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про фіксацію в Києві майже 100 порушень виборчого законодавства.