ua en ru

У Києві зафіксовано майже 100 порушень виборчого законодавства

У Києві зафіксовано майже 100 порушень виборчого законодавства Фото: вибори в Києві

Більшість порушень стосуються проведення агітації в день виборів

У Києві станом на 12:00 зафіксовано 93 випадки порушень виборчого законодавства. Про це під час брифінгу у прес-центрі КМДА заявив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 12 годину до міського координаційного центру та правоохоронних органів надійшло 93 повідомлення про скоєння правопорушення під час виборчого процесу", - повідомив він.

За його словами, більшість порушень стосуються проведення агітації в день виборів.

"Основна частина даних повідомлень стосується порушення проведення виборчої агітації, тобто розміщення агітаційної продукції до сих пір на будинках, а також спроб розклейки певної політичної сили своїх плакатів на стовпах вздовж вулиць. Правохоронними органами та комунальними службами зараз припиняються такі дії", - сказав Бондаренко.

Водночас правоохоронці вже відкрили близько 10 кримінальних проваджень за порушення законодавства, уточнив він.

"Станом на сьогодні ми говоримо про те, що кримінальних проваджень в нас відкрито близько 10 за відповідними фактами, які мають ознаки кримінальних злочинів", - повідомив керівник апарату КМДА.

Також Бондаренко заявив, що в одному з районів столиці затримані підозрілі люди у мікроавтобусі однієї з політичних сил.

"За оперативною інформацією в Солом'янському районі затримано підозрілий мікроавтобус однієї з політичних сил за підозрою в організації порушень під час виборчого процесу. Затримані доставлені до правоохоронних органів", - сказав він.

Водночас Бондаренко зазначив, що вибори проходять в штатному режимі.

"Станом на 12:00 вибори проходять у штатному режимі. Спроб зриву виборчого процесу станом на зараз не зафіксовано", - заявив він

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що явка на місцевих виборах у Києві вранці становила 10%.